• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik/informer.rs

28.01.2022

17:55

STARA JE 90 GODINA I OBOŽAVA SMOKVE! Upoznajte Metuzalema, NAJSTARIJU AKVARIJUMSKU RIBU NA SVETU! (VIDEO)

Zanimljivosti

STARA JE 90 GODINA I OBOŽAVA SMOKVE! Upoznajte Metuzalema, NAJSTARIJU AKVARIJUMSKU RIBU NA SVETU! (VIDEO)

Podeli vest

U San Francisku u jednom zoološkom vrtu živi Metuzalem i veruje se da je to najstarija akvarijumska riba na svetu. Metuzalem uživa u svežim smokvama i obožava češkanje po stomaku

U Bibliji, Metuzalem je bio Nojev deda i doživeo je 969 godina. Metuzalem nije dostigao viševekovnu starosti, ali biolozi kalifornijske Akademije nauka veruju da ima oko 90 godina.

Metuzalem je australijska riba plućašica koja ima sposobnost da, osim disanja na škrge, udiše i atmosferski vazduh. Biolozi smatraju da plućašice predstavljaju evolutivnu vezu između riba i vodozemaca.

Dugačak je 1,2 metara, a težak 18 kilograma. U muzej San Franciska stigao je 1938. godine iz Australije.

Metuzalemu publicitet nije stran. Prvi put se o toj ribi pisalo 1947. godine.

- Ova čudna bića — sa zelenim krljuštima poput listova artičoke — poznata su naučnicima kao veza između kopnenih i vodenih vrsta - objavio je tada „San Francisko hronikl“.
Do pre nekoliko godina, najstarija australijska plućašica, po imenu „Deda“, živela je u akvarijumu u Čikagu. Kako navodi AP, uginula je 2017. u 95. godini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija