• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

19.03.2022

12:18

VEČITA DILEMA! Manikirka Bojana otkriva DA LI SMETE da radite nokte ako su oboleli od gljivica ili bakterija!

Shutterstock

Zanimljivosti

VEČITA DILEMA! Manikirka Bojana otkriva DA LI SMETE da radite nokte ako su oboleli od gljivica ili bakterija!

Podeli vest

Bojana Jakovljević ispričala je za Informer.rs sve što treba da znate kada je manikir obolelih noktiju u pitanju.

Danas je već sasvim uobičajno da žene posećuju salone u želji za lepim i negovanim noktima.

Gelovi i gel lakovi su već duže vreme na tržištu i omogućavaju damama da uvek imaju uredan manikir. Međutim, sasvim je prirodno da nokti iz raznih razloga, ponekad i obole, pa se često postavlja pitanje da li takve nokte smemo da radimo u salonima.

Odgovor na ovo pitanje dobili smo od manikirke Bojane Jakovljević, koja se ovim poslom u salonima na Žarkovu i Banovom brdu, bavi već godinama:

Foto: Foto: Instagram/bojanajakovljevicbeba

Bojana Jakovljević

- Što se tice gljivica na noktima na rukama, veoma je teško proceniti da li je to zapravo sama gljivica, s obzirom na to da obično ljudi koji nisu iz ove branše i koji nisu dovoljno upućeni, bilo kakvu promenu na noktima prepoznaju kao gljivicu. Prva stvar je znati da na noktima možemo da imamo traume koje izgledaju kao boja gljivice, isto tako bakterije koje mogu biti čak i zelene boje, a nisu opasne kao što izgledaju, kao i razne druge traume - kaže Bojana i dodaje:

Foto: Foto: Privatna arhiva

Bojana Jakovljević

- Ono što je bitno reći jeste da mi koji se bavimo ovim poslom ne bi trebalo da radimo nokte koji imaju bilo kakvu traumu, gljivicu ili bakteriju. Šta god da je od toga u pitanju, prvo mora da se leči, a nokat kada je u fazi lečenja, mora da diše. Dakle, bolestan nokat se ne tretira gelovima, lakovima, akrilom i raber bazama. Ukoliko niste sigurni o čemu je reč, najbolje je da posetite lekara, dok prethodno možete da nanesete već dobro poznate, starinske proizvode poput sode bikarbone - navodi manikirka i zaključuje:

Foto: Foto: Instagram/bojanajakovljevicbeba

Bojana Jakovljević

- Čak iako klijentkinje nekada insistiraju da im se uradi bolestan nokat, to ne treba praktikovati, jer stanje može da se pogorša. Zato je veoma važno da žene idu na proverena mesta, gde će se voditi računa ne samo o lepoti njihovih noktiju, već i o njihovom zdravlju - ističe Bojana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija