• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.03.2022

21:39

URASTAJU VAM DLAKE? Kozmetičarka Violeta Ruljić za Informer.rs otkriva KAKO to sprečiti - caka je u OVOM načinu depilacije!

Zanimljivosti

URASTAJU VAM DLAKE? Kozmetičarka Violeta Ruljić za Informer.rs otkriva KAKO to sprečiti - caka je u OVOM načinu depilacije!

Podeli vest

Ukoliko imate problem sa urastanjem dlaka, saveti kozmetičarke će vam sigurno dobro doći.

Depilacija je jednostavno postala sastavni deo nege većine žena. Osim što time dobijaju glatku kožu, mnoge dame su istakle da im je depilacija zapravo korisna, jer nakon što uklone dlake, mogu lakše da nanose proizvode poput krema, butera, losiona i tome slično, a koža svakako te iste proizvode lakše upija. 

Međutim, u zavisnosti od debljine kože i jačine dlake, može doći do urastanja dlaka. Vremenom, redovnom depilacijom, dlake slabe, ali koliko god da je to dobro s jedne strane, s druge može dovesti do manjih ili većih problema. Slaba dlaka, ukoliko je koža deblja, može da ostane ispod površine kože, jer nije dovoljno jaka i oštra da izađe na površinu. Dalje, takođe može da se ukovrdža, pa stvori takoreći upalu, crvenilo, koje je neretko praćeno i formiranjem bubuljičica

Iz tog razloga je veoma važno za koju depilaciju ćete se odlučiti, kao i kako ćete negovati svoju kožu pre i nakon depilacije. 

Na ovu temu smo razgovarali sa kozmetičarkom Violetom Ruljić koja je dala i nekoliko saveta:

Foto: Foto: pexels.com

depilacija šećernom pastom

- Najbolji tip depilacije je šećernom pastom. Kada se depilacija radi šećernom pastom, ne dolazi do urastanja dlake. Ovo iz razloga što se iz folikula dlaka izvlači cela, nigde se ne kida, pa samim tim nećete imati problema sa upalama - navodi Violeta i dodaje:

- U praksi se pokazalo da je kombinacija brijanja i depilacije zapravo veoma delotvorna za kožu. Brijanjem će dlaka oštrije da raste, pa će lakše probijati na površinu, dok će depilacija zapravo postepeno dovesti do proređivanja - ističe kozmetičarka. 

Još jedna stvar koju savetuje, jeste primena pilinga, jednom do dva puta nedeljno, jer se na taj način skida površinski sloj kože i dlakama osigurava "slobodan put".

- Naravno, ako vam se i pojave urasle dlake, nemojte ih kopati, jer možete napraviti samo veći problem. Probajte da ih oslobodite uz pomoć pilinga ili trljanjem peškirom. Nakon toga, na kožu možete naneti kantarionovo ulje i na taj način smiriti upalu - završava Violeta.  

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija