• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2022

13:22

PRIPREMA ZA LETO! Peglanje bez pegle - isprobajte neki od ovih TRIKOVA

Zanimljivosti

PRIPREMA ZA LETO! Peglanje bez pegle - isprobajte neki od ovih TRIKOVA

Podeli vest

Peglanje je leti mnogima najmrskiji kućni posao. Međutim, ima rešenja da se dodatno ne "kuvate"

Isprobajte neki od ovih načina:

1. Mokar peškir

Odeću koju želite da ispeglate stavite na ravnu površinu, pa na nju stavite mokar peškir. Možete čak da koristite i veće papirne ubruse. Pritisnite preko tkanine, izravnajte izgužvane delove i pustite da se odeća osuši tokom noći.

2. Para iz kupatila

Zatvorite prozore i vrata kupatila, a odeću koju želite da peglate okačite što bliže tušu. Pazite da je ne pokvasite. Para će izravnati sve nabore. Ako je odeća nakon toga vlažna, okačite je napolju da se osuši.

Foto: Shutterstock

Peglanje

3. Prskanje vodom

Okačite izgužvanu odeću, a sa udaljenosti od oko 30 centimetara poprskajte je vodom iz boce sa raspršivačem. Vodi možete dodati malo omekšivača za veš za dodatnu mekoću. Ostavite odeću da se suši kratko na vazduhu.

4. Pegla za kosu


Pre nego što pređete peglom za kosu po odeći, uklonite dlake koje su možda ostale na njoj, kao i moguće ostatke proizvoda za stilizovanje kose. Ako pegla ima regulator temperature, njome možete izravnati i osetljivije tkanine.

5. Kockice leda u mašini za sušenje

Izgužvanu odeću i nekoliko kockica leda ubacite u mašinu za sušenje veša i uključite da radi nekoliko minuta na visokoj temperaturi. Led će se otopiti i pretvoriti u paru, koja će izravnati nabore. Ova metoda deluje samo ako mašina nije prepunjena. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija