• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2022

14:45

NAJPOPULARNIJE BALKONSKO CVEĆE! Žedne vode, željne sunca (FOTO)

Printscreen You Tube SNOVI, KUĆA, DOM

Zanimljivosti

NAJPOPULARNIJE BALKONSKO CVEĆE! Žedne vode, željne sunca (FOTO)

Podeli vest

Ako želite da vam balkon tokom celog leta bude lep i šaren, onda nabavite petunije

Ova cvetnica je mnogima najlepša dekorativna vrsta pre svega zbog oblika njenih latica, ali i očaravajućih boja. Naročito je omiljena viseća petunija zbog raskošnog izgleda, i to surfinia, hibridna vrsta petunije s krupnim cvetovima koji cvetaju od maja pa sve do oktobra.

Savet plus
Petunije često, više nego neke druge vrste, napadaju biljne vaši. Zato nabavite tečno ili sredstvo u prahu kojim ćete preventivno zaštititi cvet.

Cvećari navode da je malo takvih biljaka koje imaju toliko različitih oblika cvetova, pa i mirisa. Neke vrste su veoma diskretne, dok neke vrlo intenzivno mirišu.

Ono što je najvažnije, nijedna od vrsta nije zahtevna za gajenje, ali da ne bi gubile cvet, treba ispoštovati bar ova tri pravila.

1. POZICIJA. Petunija voli sunce, ali će dobro uspevati ako je stavite u polusenku. Idealno mesto za nju je zapad ili istok, dok je sever ono što svakako treba izbegavati.

2. ČIŠĆENJE. Redovno odstranjujte i skupljajte uvele i osušene delove iz saksije ili grma da biste napravili mesta za razvoj novih cvetova.

3. ZALIVANJE. Ova vrsta cveća zahteva češće i obilno zalivanje, i to ujutru. Najbolja je kišnica ili odstajala voda, ali svakako izbegavajte kvašenje cveta jer može da požuti. Ne preterujte s količinom vode jer će u tom slučaju manje cvetati.

Možete ih uzgajati iz semena, ali je sa sadnicama, kako kažu cvećari, jednostavnije i uspeh je zagarantovan. Ako želite da njihovi cvetovi ne idu toliko u visinu nego u širinu, režite ih slobodno i oblikujte po želji makazama.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija