• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

13:11

ŠOK KOD ZUBARA! Čovek je progurao OVO, pa UMALO UMRO - stomatolog nije znao šta ga je SNAŠLO (FOTO)

printskrin/jutjub/ABC7

Zanimljivosti

ŠOK KOD ZUBARA! Čovek je progurao OVO, pa UMALO UMRO - stomatolog nije znao šta ga je SNAŠLO (FOTO)

Podeli vest

Neverovatan slučaj zabeležen je u Ilionisu kada je čovek prilikom stomatološkog pregleda udahnuo zubnu burgiju zbog čega je završio na operaciji

Šezdesetogodišnji Tom Džozi nije mogao da zamisli da bi ga poseta zubara mogla umalo koštati života.

Naime, Džozi je na rutinskoj kontroli kod stomatologa slučajno udagnuo zubnu burgiju koja se potom zaglavila u njegovim plućima.

Foto: printskrin/jutjub/ABC7

Burgija na snimku

- Bio sam kod zubara da sredim zub, a u jednom trenutku su mi samo rekli da sam progutao alat. Nisam ništa osetio, samo kašalj sam imao. Kada su mi uradili CT snimak videli su da nisam progutao burgiju već je udahnuo - rekao je Džozi za CNN.

Zbog oštrih ivica burgije koja je bila u njegovim plućima Džozi je iskašljavao krv. 

- Strani predmeti poput ovog u plućima obično zahtevaju operaciju za uklanjanje dela pluća zajedno sa zaglavljenim predmetom - rekao je pulmolog Alraies koji je sa svojim timom izveo komplikovani zahvat kako bi izvukli alat iz pluća.

Foto: printskrin/jutjub/ABC7

Lekari izvadili alat iz pluća

- Nikada u životu nisam bio tako srećan kada sam otvorio oči i video ga sa osmehom ispod te maske kako trese malu plastičnu posudu u kojoj je bila burgija - rekao je Džozi nakon zahvata.

On je istog dana nakon operacije pušten kući, a njegov oporavak prošao je odlično. Burgiju je zadržao nakon operacije, a sada ovaj alat drži na polici u svom stanu. 

Stomatološki alat u plućima ovog čoveka bio je četiri dana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAŠTO ČIVAVE DRHTE? Ovo su razlozi!
Zanimljivosti

ZAŠTO ČIVAVE DRHTE? Ovo su razlozi!

Čivave imaju reputaciju prilično nervoznih i razdražljivih pasa. Mnogi veterinari se, kada se radi o ujedljivosti, više žale na čivave nego na pit bulove. Ipak, čivave spadaju u grupu najomiljenijih rasa pasa kada su u pitanju ljubimci

28.04.2022

07:30

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija