• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2022

12:29

ON PIJE SOPSTVENI URIN I MAŽE GA PO LICU! Muškarac koji je šokirao svet otkriva TAJNU VEČNE MLADOSTI (FOTO)

pritnscreen instagram holistichealthwithharry

Zanimljivosti

ON PIJE SOPSTVENI URIN I MAŽE GA PO LICU! Muškarac koji je šokirao svet otkriva TAJNU VEČNE MLADOSTI (FOTO)

Podeli vest

Vegan Hari Mataden (34) iz Hempšira koji pije sopstvenu mokraću staru mesec dana i maže je po licu, tvrdi da ga sestra sada mrzi zbog njegove odvratne navike

Rekao je da mu je njegov urin, koji popije 200 ml svakog dana, omogućio da oseti „novi osećaj mira, smirenosti i odlučnosti“ i skoro odmah ga je izlečio.

Hari,  koji ponekad hvata sopstvenu mlaz i prska je po licu — tvrdio je da je to „tajna večne mladosti“.

Mataden, koji je napisao knjige o navodnim zdravstvenim prednostima njegove navike, rekao je da ga je sestra odbila zbog takozvane terapije urinom.

 

 

Zagovornici kažu da urin, koji je 90 odsto vode, leči sve, od autoimunih poremećaja do hroničnog bola.

Ali lekari upozoravaju da nema dokaza da urofagija ima bilo kakve koristi. Kažu da ova praksa - za koju se smatra da je nastala u drevnom Egiptu - ubrzava dehidraciju i izlaže osobe koje piju bakterijama.

Madona je ranije tvrdila da pije urin, kao i pevačica Keša.

On je pre šest godina počeo da pije urin nakon što je pročitao o njegovim navodnim zdravstvenim prednostima, piše Daily Mail.

 

 

Rekao je:

"Bilo je izvan moje najluđe mašte koliko je moćan bio kada sam ga popio. Od trenutka kada sam popio urin, probudio mi je mozak i uklonio depresiju. Osetio sam novi osećaj mira, smirenosti i odlučnosti. Pomislio sam "vau mogu da napravim besplatno i da se uvek držim u ovom srećnom stanju."

Ranije je pogrešno tvrdio da pijenje urina može smanjiti rizik od razvoja raka, Alchajmerove bolesti, demencije, srčanih bolesti i moždanog udara.

Uprkos svojim tvrdnjama o zdravstvenim beneficijama, Mataden je dobio žestoke reakcije članova porodice i prijatelja.

Rekao je:

"Moja porodica to nikada nije odobravala i od početka je mislila da je odvratno. Moja sestra ne razgovara sa mnom i jedan od razloga je što učestvujem u terapiji urinom. Sada sam izabrao sve svoje prijatelje i svi oni ili rade terapiju svežim urinom ili to odobravaju. Da nisu, ne bih ih imao za prijatelje – jednostavno tako."

Gospodin Matadeen svaki dan popije 200 ml uglavnom svog jednomesečnog urina, koji doliva svežom urinom i „ništa drugo“.

Jede jedan obrok dnevno i pridržava se ishrane na povremeni post.

 

 

Gospodin Matadeen je rekao:

 - Svež urin nikada nije tako loš kao što zamišljate – neutralnog je mirisa i nije lošeg ukusa osim ako ste zaista otrovni. Ali stari urin je uvek smrdljiv, a ukus je prefinjen i stečen. Samo ću reći da je potrebno malo navikavanja. Zapravo mi se dopada miris i ukus mog ostarelog urina sada, zbog neuro-asocijacije koje mi koristi i radost pruža nakon što ga unesem u svoj sistem.

Takođe utrlja urinom u kožu i tvrdi da je zbog toga izgledao deceniju mlađe i da je ključ 'večne mladosti'.

Rekao je:

"Urin je učinio da izgledam mnogo mlađe. Ispijanje ostarele mokraće revitaliziralo mi je lice u mladalačke godine i kada ga utrljam na lice, razlika je trenutna i očigledna. Moja koža je mlada, meka i sjajna. Stari urin je najbolja hrana za kožu koju sam do sada pronašao. Kada ga utrljate, omekšava kožu i održava je mladalačkom i elastičnom. Ne koristim nikakvu drugu negu kože osim urina. To je tajna večne mladosti. Ponekad kada sam u pisoarima i niko me ne gleda, ja ću stisnuti ruku i prskati svež urin koji izlučujem po licu i utrljati ga. Terapija urinom mi je promenila život."

Foto: pixabay.com

Urin

Dr Džef Foster, lekar opšte prakse iz Vorvikšira, rekao je:

 - Urin je otpadni proizvod koji sadrži oko 90 odsto vode. Ostalo je amonijak i soli, neke bakterije i drugi otpadni proizvodi. Nema poznatih prijavljenih zdravstvenih koristi od pijenja ili trljanja sopstvenog urina na svoje telo.

"Otpadni proizvodi su otpad sa razlogom."

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija