• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2022

19:22

ŽELITE DA UDOMITE PSA, A ALERGIČNI STE NA DLAKE? Razmislite o ovim rasama!

Pexels

Zanimljivosti

ŽELITE DA UDOMITE PSA, A ALERGIČNI STE NA DLAKE? Razmislite o ovim rasama!

Podeli vest

Ako ste alergični na pseću dlaku, a i dalje želite da udomite kućnog ljubimca, možda bi trebalo da razmislite o rasama kao što su kovrdžavi bišon, ši-cu ili maltezer

Ove kuce se ne linjaju mnogo, što znači da uz njih kao kućne ljubimce nećete imati problema sa kijanjem, kašljanjem i drugim alergijskim reakcijama.

KOVRDŽAVI BIŠON

Jedna od najpopularnijih rasa pasa među ljudima koji su skloni alergijama je svakako kovrdžavi bišon. Ova umiljata rasa je poznata po tome što je vrlo laka za dresuru i izuzetno privržena svom vlasniku. Iako ima gustu dlaku bišon uopšte nije sklon linjanju. Jedina vaša obaveza oko njega biće četkanje kako bi se sprečilo nakupljanje peruti, a osim toga sa ovim psom nećete imati većih problema.

Foto: pixavay

Kovrdžavi bišon

ŠI-CU

Još jedan neodoljivo sladak pas duge dlake nalazi se na našoj listi i spreman je da bude vaš najbolji prijatelj. U pitanju je ši cu, pas koji zaista izgleda kao igračka. Ovaj dugodlaki lepotan će od vas zahtevati dnevno četkanje kako se njegova dlaka ne bi zapetljala, a na toj usluzi zahvaliće vam se višečasovnim maženjem. Toliko je mali i kompaktan da ga svuda možete nositi sa sobom.

MALTEZER

Još jedna pahuljasta bela loptica nalazi se na našoj listi i može da bude vaš ljubimac iz snova, a da vam pritom ne izazove alergijsku reakciju. U pitanju je maltezer, neodoljivo simpatična rasa koja će vas rado pratiti u stopu gde god da krenete. Čak i osobe koje imaju teške oblike alergija mogu bez ikakvih problema da drže u stanu ovog psa. Osim toga maltezer čak i ne zahteva od vas da ga svakodnevno četkate.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija