• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

22.05.2022

17:50

PRIPREMITE STOPALA za TUĐE POGLEDE! Piling, pedikir i maska!

Shutterstock

Zanimljivosti

PRIPREMITE STOPALA za TUĐE POGLEDE! Piling, pedikir i maska!

Podeli vest

Sve počinje s finom kupkom, a odličan saveznik u omekšavanju stopala je nekoliko kapi ulja čajevca. Potom sledi piling, a zatim dobra hidratizacija...

Uvod u sezonu otvorene obuće počinje finim potapanjem stopala kako biste se rešili grube i tvrde kože koja nepogrešivo kvari dobar utisak. Osim lavora s toplom vodom potrebno vam je nekoliko kapi ulja čajevca koji je odličan antiseptik i koji ubija sve vrste gljivica na stopalima. Potapanje jednom nedeljno po 10 minuta učiniće vaša stopala i nokte prelepim, tvrde kozmetičari.

Piling je još jedan ključan ritual za predivne noge, a najbolje je odabrati onaj s krupnim zrncima koji će najefikasnije ukloniti mrtve ćelije kože. Dobar izbor su pilinzi na bazi morskih algi, a posebnu pažnju prilikom trljanja treba posvetiti petama.

Foto: Shutterstock

Birajte piling sa krupnijim zrnima

Piling možete da napravite i sami. U posudi pomešajte šoljicu morske soli, sok od limuna, 2 kašičice maslinovog ulja i nekoliko kapi aromatičnog ulja po želji. Piling utrljajte na stopala blagom masažom, kružnim pokretima. Potom ih ponovo vratite u toplu kupku, a nakon toga ih obrišite peškirom i namažite hranljivom masnijom kremom

Hidratacija i održavanje

Kremu za hidrataciju stopala treba nanositi svakodnevno, jer se zbog visokih temperatura stopala pojačano znoje, zbog čega je koža dehidrirana i počinje da puca. Najbolje vreme za nanošenje kreme je pre odlaska na počinak, a odličan izbor se sve kreme koje sadrže ureu koja dodatno omekšava kožu.

Sređivanje noktiju

Pre lakiranja potrebno je nokte dobro iseći, ali isključivo tako da ostanu ravnog oblika kako bi se smanjila mogućnost bolnog urastanja noktiju. Oni koji imaju prirodnu sklonost čestom urastanju ili nastanku kurjih očiju ne treba sami da rešavaju te probleme, jer lako mogu da se pogoršaju, pa je bolja odluka odlazak kod kozmetičara.

Foto: Shutterstock

Protiv gljivica upotrebite ulje čajevca

Posebne olovke na bazi ulja omekšaće tvrdu kožicu oko noktiju, koja ne sme da se seče makazicama, jer se tako povećava rizik od razvoja gljivica i bakterija. Nakon što isečete nokte, oblikujte ih malom turpijom, jer velike često oštećuju nokte.

Maska za stopala

Počastite svoja stopala posebnom maskom na bazi gline ili maslinovog ulja koje omekšavaju kožu i prodiru dubinski. Treba ih držati 10 do 15 minuta. Sprejevi za stopala s nanom osiguraće im svež, suv i mirišljav osećaj tokom celog dana.

Za jednostavnu domaću masku za stopala sve što će vam je potrebno je:

– polovina zrelije banane

Foto: Shutterstock

Za msku upotrebite bananu i med

– kašika meda

Bananu gnječite viljuškom dok ne dobijete kašu i potom u nju umešajte med. Smesu ova dva sastojka nanesite na stopala s fokusom na pete na kojima je koža najtvrđa, pa obmotajte stopala prozirnom folijom i ostavite masku da deluje barem 15 minuta.

Zatim jednostavno odstranite foliju i operite stopala toplom vodom pa namažite hidrantnom kremom. Ovaj tretman idealno je napraviti pre spavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZA NEGOVANA STOPALA! Uradite prolećni pedikir kod kuće!
Ljubav

ZA NEGOVANA STOPALA! Uradite prolećni pedikir kod kuće!

Negovana stopala predstavljaju odraz brige za celokupno telo, a najviše su izložena pogledima tokom prolećnih i letnjih meseci. Potražite neki od salona kako biste ih oporavili od zarobljenosti tokom zime, ili, još brže i jeftinije, sve uradite u kućnoj varijanti

10.05.2022

23:30

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija