• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: thedodo.com/informer.rs

27.05.2022

18:58

IZGUBILI KORNJAČU, PA JE PRONAŠLI NA TAVANU POSLE 30 GODINA! Životinja se hranila larvama termita, a EVO kako izgleda! (FOTO)

Zanimljivosti

IZGUBILI KORNJAČU, PA JE PRONAŠLI NA TAVANU POSLE 30 GODINA! Životinja se hranila larvama termita, a EVO kako izgleda! (FOTO)

Podeli vest

Tokom odrastanja, Natali De Almeida je od svoje majke čula priče o voljenoj kućnoj kornjači po imenu Manuela, koju je imala kao dete ranih 1980-ih. Te priče su, zapravo, bile vrlo tužne

Naime, 1982. godine, kada je Almeidina mama imala samo 8 godina, njena kornjača Manuela je nestala. U to vreme, Manuelina porodica je pretpostavila da je kornjača odlutala od kuće i da je više nikada neće videti. 

Međutim, desilo se nešto neverovatno!

2013. godine, Almeidin deda je preminuo, a njena porodica se okupila u kući njene mame kako bi se dogovorila oko podele imovine. Almeidin deda je iza sebe ostavio pretrpan tavan, a kako je soba bila očišćena i njegove stvari su se išle na sortiranje, neko je primetio nešto čudno. Tamo je, u kutiji starog drvenog zvučnika, bila kornjača koju su prepoznali.

Za divno čudo, kornjača je nekako uspela da preživi tri decenije zarobljena u skladištu. Preživljavala je,pretpostavljaju, hraneći se larvama termita u prepunoj prostoriji.

 

 


Skoro 10 godina nakon što je pronađena i 40 godina nakon nestanka, Manuela nikada bolje nije izgledala. Mada, kasnije je utvrđeno da se radi o mužjaku kornjače, sada se zove Manuel.

 

 

Almeida se od tada brine o njemu.

- Manuel se odlično snalazi. Mnogo je porastao - rekla je Almeida i nastavila:

- Dovela sam ga da živi sa mnom jer ga mnogo volim. -

Almeida kaže da i dalje dobija mnogo pitanja o Manuelu i njegovom otkriću nakon toliko godina u potkrovlju, od kojih je na mnoga teško odgovoriti s obzirom na njegovu neverovatnu sposobnost da preživi u takvim okolnostima. Ali jedno je jasno - on nikada nije nestao iz srca Almeidine mame.

- Ona ga posećuje svake nedelje - rekla je Almeida.

- Ona ga hrani, mazi i ljubi. On je deo naše porodice. On je jedan od nas - završava priču Natali De Almeida, prenosi thedodo.com. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija