• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: brightside.me/informer.rs

29.05.2022

18:39

6 ZNAKOVA da ste SREĆNA OSOBA! Male stvari za koje možda niste zamišljali da su presudne!

Shutterstock

Zanimljivosti

6 ZNAKOVA da ste SREĆNA OSOBA! Male stvari za koje možda niste zamišljali da su presudne!

Podeli vest

Sreća se ne može izmeriti, ali su naučnici nekako uspeli da nas uvere u suprotno. Ovo je šest znakova koji dokazuju da ste srećniji nego što mislite...

Sprovođenjem eksperimenata i istraživanja naučnici su otkrili neke male stvari za koje možda niste mogli ni da zamislite da mogu da budu znaci sreće. Ima ih šest.

1. Uvek kasnite 

Ljudi koji uvek kasne su srećniji i čak žive duže. Oni koji kasne obično su optimističniji u pogledu upravljanja vremenom. Oni misle da mogu da urade hiljadu stvari u kratkom vremenskom periodu, ali zapravo kasne. Oni koji kasne su takođe smireniji i ne paniče u užurbanim situacijama.

Foto: Pixabay

Dobra strana kašnjenja

2. Rano se budite

Pokazalo se da su ranoranioci najsrećniji. Istraživači su uporedili juranje ševe i noćne sove i otkrili da su ove druge manje zadovoljne svojim životom i da imaju više mentalnih bolesti. Oni koji se rano probude uglavnom imaju genetsku komponentu koja neutrališe depresiju i hronične bolesti.

3. Imate sestru

Sestre podstiču otvoreniju komunikaciju u porodicama, što dovodi do boljeg emocionalnog snalaženja. Glavni razlog je verovatno taj što je devojčicama lakše da pričaju o emocijama nego dečacima. Osim toga, sestre poboljšavaju vaše društvene veštine, a dečaci bolje komuniciraju sa devojčicama, piše brightside.

Foto: clipart

Sestra donosi sreću

4. Radite kao cvećar ili baštovan

Zanimljivo je da su cvećari i baštovani najsrećniji među svim profesijama. Čak ni prestižni i dobro plaćeni poslovi ne pružaju istu količinu sreće. Na primer, najmanje srećni radnici su kadrovi i IT stručnjaci, kao i bankari.

5. Živite u Finskoj

Ujedinjene nacije redovno, na godišnjem nivou, donose izveštaj u kome se ocenjuje sreća u svakoj pojedinačnoj državi. Među najvažnijim faktorima koji se uzimaju u obzir su očekivani životni vek i socijalna podrška. Stanovnici Finske su prošle godine proglašeni za najsrećnije građane na svetu, a tamo je sveukupno zadovoljstvo životom veće u odnosu na druge države.

Foto: Pixabay

Finci su najsrećniji na svetu

6. Jedete puno voća i povrća

Studije otkrivaju da ukoliko povećate unos voća i povrća sa 3-4 porcije na 8 porcija dnevno možete da budete srećniji nego ranije. Količina sreće koju dobijate je jednaka onoj nakon  pronalaženja novog posla.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija