• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/N.L.

13.06.2022

13:06 >> 13:07

PILINZI PREMA TIPU KOŽE! Kozmetičarka otkriva da ovas briše akne, a badem bore!

Shutterstock

Zanimljivosti

PILINZI PREMA TIPU KOŽE! Kozmetičarka otkriva da ovas briše akne, a badem bore!

Podeli vest

Pirinač je najbolji za osetljivu kožu, suvoj odgovara šećer, dok kafa ublažava celulit. Imajte na umu da se morska so nanosi direktno nakvašenim rukama...

Kod izbora pilinga treba paziti da njegova tekstura odgovara određenom tipu kože. Prevelike čestice mogu da uzrokuju crvenilo i nadraže kožu, dok presitene ne mogu da je pravilno očiste. Masnu i mešovitu kožu treba češće čistiti, najmanje tri puta nedeljno, dok je suvoj koži i koži s aknama dovoljan jedan tretman. Piling će ukloniti mrtve ćelije koje mogu da zapuše pore i uzrokuju mitisere i mrlje, savetuju kozmetičari.  

Pirinač

Za osetljivu kožu najbolji izbor je piling na bazi pirinčanih mekinja koje mogu da zamene usitnjena zrna pirinča ili pirinčano brašno. One čiste kožu, ublažavaju hroničnu upalu i obiluju fitinskom kiselinom koja podstiče proizvodnju kolagena, a samim tim i elastičnost kože.

Foto: pexels.com

Za osetljivu kožu najbolji izbor je piling na bazi pirinčanih mekinja

Badem i kukuruz

Kozmetičarka Danka Milenković donosi nekoliko oprobanih recepata za piling …

- Za sve tipove kože možete uzeti jednu ravnu kašiku kukuruznog brašna i pomešati sa malo pavlake. Smesu nanesite kružnim pokretima odozdo na gore, trljajte lice tri do pet minuta, isperite i nanesite hidrantnu kremu. Krupnu morsku so možete naneti direktno na lice sa prethodno nakvašenim rukama. Postupak je isti, s tim što ovaj tretman nije za osobe sa suvom i zrelom kožom. Njima preporučujem piling od mlevenih badema koje možete samleti u mlinu za kafu. Uzmite kašičicu ili kašičicu i po, pomešajte sa maslinovim ili bademovim uljem i nanesite na lice - savetuje Branka. 

RECEPT: Pirinač najprije treba usitniti sve dok ne postane prah. Potom u to dodajte nekoliko kapi vode sve dok prah ne postane pasta i nežno utrljajte na kožu. Na kraju lice jednostavno isperite i osušite peškirom.  

Šećer

Piling na bazi šećera odličan je za suvu kožu jer pomaže u zadržavanju vlage. Nežniji je od onog od soli i prirodan je izvor glikolne kiseline koja učvršćuje kožu.

RECEPT: Pomešajte šolju šećera i pola šolje maslinovog ulja, pa dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Dobijeni piling kružnim pokretima utrljajte na lice ili telo i lagano umasirajte, pa potom isperite. Mešavinu možete staviti u teglicu i koristiti po potrebi.

Kafa

Grubo samlevena zrna kafe pomažu mešovitoj koži. Ona podstiču cirkulaciju i učvršćuju kožu čime se smanjuju masne naslage i celulit.

Foto: Shutterstock

Kafu upotrebite za celo telo

RECEPT: Pola šolje zrna kafe treba prvo grubo samleti, pa potom dodati četvrtinu šolje smeđeg ili belog šećera i pola šolje maslinovog ulja. Mešavinu treba utrljati na kožu, ostaviti da deluje 15 minuta pa potom isprati.

Ovsene mekinje

Ovsene mekinje pomažu problematičnoj koži s aknama, nežno uklanjaju nečistoće iz pora i deluju umirujuće zbog čega su odličan izbor za upaljenu kožu.

Foto: stocksnap.io

Morska so i ovsene mekinje

RECEPT: U posudu stavite trećinu šolje ovsa, jednu kašiku meda, jednu kašiku maslinovog ulja i jednu kašiku limunovog soka. Sve dobro promešajte s time da se preporučuje da ovas prethodno usitnite u mlinu za kafu. Mešavinu utrljajte na kožu, ostavite da deluje 10 minuta i potom isperite mlakom vodom.

 

   

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija