• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/N.L.

19.06.2022

22:00

ŠTA VLASINICI PASA treba da ZNAJU o MAČKAMA? Psi su sa Marsa, mace s Venere!

pexels.com

Zanimljivosti

ŠTA VLASINICI PASA treba da ZNAJU o MAČKAMA? Psi su sa Marsa, mace s Venere!

Podeli vest

Bolje se ponašajte pristojno prema macama da vam ne bi urinirale u cipele kada im dođete u posetu...

Za razliku od pasa kojima ćete nedostajati ako se udaljite samo nekoliko koraka da odete do toaleta, mačke neće pasti u nesvest ako niste kraj njih 24 sata dnevno. Evo šta vlasnici pasa treba da znaju o mačkama, kako bi se lepo ponašali kad im dođu u posetu.

Foto: pexels.com

Mačke mašu repom kada su uznemirene ili "nervozne"

Ako maše repom - ne voli vas

Kada psi mašu repom to znači da su srećni što vas vide. Međutim, mahanje repom kod mačke nije prijateljski gest. To je znak da je uznemirena i najbolje bi bilo da je ostavite na miru.

Foto: pexels.com

Tretirajte macu kao nežan cvet

Ne mazite je kao psa

Možda pas uživa u grubom češkanju, ali mačka ne trpi da je milujete kao da je grizli. Snaga koja se koristi za milovanje psa, prejaka je za macu. Tretirajte je kao nežan cvet.

Foto: pexels.com

Zaintrtrigiraćete je samo njoj zanimljivom igračkom

Ne bacajte joj frizbi

Pas će poput munje potrčati po bačeni štap ili frizbi. Ali mačka to neće učiniti. Kada bacite predmet nemojte se iznenaditi što će ostati da leži i nemojte misliti da je glupa. Ukoliko bacate  igračku ona mora da bude intrigantna. U suprotnom je to samo još jedan mrtav i nezanimljiv predmet.

Foto: pexels.com

Spustite se na njen nivo

Ne galamite joj iznad glave

Ljudi vide macu i žele s njom da se sprijatelje. Dođu do nje i počnu da pričaju. Mačka to doživljava ovako: "O, moj bože! Ko je ovaj veliki čovek? Ide prema meni s tim ogromnim nogama i stao je preblizu kod mog repa! Zašto ta osoba izgleda kao da želi da me ščepa? Treba li da pobegnem ili da ga napadnem?" Situaciju ćete svakako pogoršati ushićenim i glasnim poklikom: "Evo slatke mace!" Ako želite da se približite mački spustite se na njenu visinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija