• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/M. Jovanović

25.07.2022

19:30

Bekstvo u ČAROBNI SVET! Romani koje morate PROČITATI ovog leta!

pexels.com

Zanimljivosti

Bekstvo u ČAROBNI SVET! Romani koje morate PROČITATI ovog leta!

Podeli vest

Bilo da ste na plaži, planini ili u tišini svog doma, knjige imaju moć da vas "odvedu" na bilo koje mesto o kojem maštate...

Letnji meseci i visoke temperature idealni su za opuštanje i prepuštanje. Zaboravite na stres koji vas je okovao, otputujte negde, posvetite se sebi. Ukoliko niste u mogućnosti da se sklonite iz svakodnevnog užurbanog ritma, knjige su odlično rešenje da makar nakratko uplovite u svet mašte. Bilo da se radi o ljubavnim romanima, avanturističkim ili psihološkim, čitanje je uvek dobro rešenje. Ovog leta, posvetite se nekom od hit romana i probudite novu energiju.

"Oteta lepota"

Novi roman Kejt Mičel "Oteta lepota" govori o nadi, toplini, ljubavi i veri u bolje sutra. U centru priče nalazi se Veronika, mlada i talentovana umetnica koja je čitav život provela u siromaštvu uz oca alkoholičara i bolešljivu majku koja nije imala snage da mu se suprotstavi. Devojka je izlaz iz ove mračne atmosfere pronašla u slikarstvu. Boreći se za egzistenciju, odlučuje da proda svoje slike, a nakon što upozna Mladena Babića, naočitog i harizmatičnog muškarca u kojeg će se zaljubiti, sve se dodatno komplikuje i događaji koji slede vode nas do ljubavne i porodične drame.

Foto: pexels.com

Bekstvo uz knjigu je zagarantovano

"Kao voda za čokoladu"

Roman Laure Eskivel "Kao voda za čokoladu" čarobna je meksička ljubavna priča koja će vam probuditi čula i ubrzati rad srca. Ispunjena receptima, čežnjom i gorko-slatkim humorom, ova šarmantna priča o životu jedne meksičke porodice s početka prošlog veka rasplamsala je maštu i zadivila čitaoce širom sveta.

"Devojka sa plantaže čaja"

Roman "Devojka sa plantaže čaja" dobio je odlične kritike čitalaca. Priča o ljubavi mlade i samostalne žene u Indiji pre i tokom Drugog svetskog rata mnoge je dirnula. U Simli, letnjoj prestonici britanske uprave, glavna junakinja Adela prepušta se zabavama koje indijsko društvo tridesetih godina nudi mladoj pozorišnoj debitantkinji. I baš kada se čini da će njene ambicije postati stvarnost, ona upoznaje šarmantnog ali razmaženog indijskog princa i time pokreće razoran splet događaja.

Foto: Pixabay

"E, zabole me" je jedna od hit knjiga ovog leta

"Zelena svetla - Memoari Metjua Mekonahija"

Glumac Metju Mekonahi otkriva svoja sećanja, zapravo dnevničke zapise. "Na ovom sam svetu 55 godina, 42 godine pokušavam da odgonetnem zagonetku života, a dnevnik vodim 35 godina..." Beleškama o uspesima i padovima, radostima i tugama, stvarima koje su ga čudile i zasmejavale, Metju pokušava da pronađe odgovore na pitanja: kako biti pošten, kako manje povrediti ljude, kako imati smisao u životu, kako biti dobar čovek...

"E, zabole me"

Knjiga Marka Mensona veoma je provokativnog i direktnog naslova. Upravo takav kakav jeste, najbolje opisuje stanje uma koje bi trebalo da dosegnemo. Autor nam poručuje da postoji mnogo stvari za koje nas iskreno "zabole", ali baš zato moramo da shvatimo koje su nam zaista važne. Knjiga "E, zabole me" govori o suptilnoj umetnosti življenja, odnosno kako da živimo dobar život nasuprot onom što nam se preporučuje. Možda je došlo vreme da mislimo svojom glavom, a Mark će nam ovim delom u tome pomoći.

Foto: pexels.com

Magični svet knjige

"Bekstvo"

U zbirci pripovedaka Alis Manro "Bekstvo" - prvoj knjizi ove značajne književnice prevedene na srpski jezik - ona suptilno i saosećajno, sa dubokim psihološkim uvidima, pripoveda se o ženama svih uzrasta i obrazovanja. Protagonistkinje su u procesu neprestanog bekstva i vraćanja (svojim ljubavnicima, roditeljima, deci, prijateljima, pa čak i sebi samima), a pripovedački dar Alis Manro ih čini toliko stvarnim i uverljivim kao da su osobe iz našeg ličnog okruženja.

"Surova ljubav"

Kolin Huver autorka je erotskog romana "Surova ljubav". Roman govori o postavljanju pravila u muško-ženskim odnosima, kao i kršenju istih, buđenju strasti.

- Kolin Huver gradi snažan, emotivan roman ispunjen strastima, u kojem dvoje odraslih ljudi moraju da sazru kako u svom profesionalnom životu tako i u intimnom i da otkriju da li su sposobni za zrelu ljubav - piše u jednoj od kritika romana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija