• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2022

09:14

DŽINOVSKI KIP U KOJI MOŽETE DA UĐETE! U njemu se nalaze TAJNE PROSTORIJE, a iz usta ŠIKLJA voda u POTOK - NESTVARAN PRIZOR (FOTO/VIDEO)

Printscreen You Tube rhodimer66

Zanimljivosti

DŽINOVSKI KIP U KOJI MOŽETE DA UĐETE! U njemu se nalaze TAJNE PROSTORIJE, a iz usta ŠIKLJA voda u POTOK - NESTVARAN PRIZOR (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U Italiji u Firenci, za koju se često kaže da je jedan od najlepših gradova koji je poznat po neverovatnoj arhitekturi nalazi se džinovski kip visine od 10 metara u koji bukvalno možete da uđete, a u sebi krije i tajne prostorije

Jedna od najvećih atrakcija Firence je skulptura koja se naziva Apeninski kolos. Kip zamišljenog bradatog muškaraca koji sa stene gleda u potok ispred sebe ne oduševljava samo svojom veličinom, nego i izgledom.

 

 

Kip je urađen tako da ima prirodan izgled, mišiće i jasno definisanu figuru tela, a iz njegovih usta izlazi voda u potok.

Apeninski kolos podignut je od kamena i cigle 10 metara u visinu, a ono što ostaje skriveno golom oku spreda su tajne prostorije koje se nalaze u njemu. U ovu skulpturu bukvalno možete da uđete. Mali prolazi i prostorije skrivaju se u telu kipa, a u njegovoj glavi nalazi se prostor za kamin. 

Tako je napravljen da iz njegovih očiju može da izlazi dim.

 

 

Džinovsku skulpturu uradio je italijanski umetnik Đovani Bologna u 16. veku. Bologna je svoja najpoznatija i najljepša umetnička dela radio za porodicu Medici, koja je vladala Firencom.

Kip je danas u vlasništvu grada Firence i otvoren je za javnost.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija