• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2022

15:11

DA NE POVERUJEŠ! Napravili burger s ukusom ljudskog mesa!?

Shutterstock

Zanimljivosti

DA NE POVERUJEŠ! Napravili burger s ukusom ljudskog mesa!?

Podeli vest

Tehnolozi švedske kompanije "Oumph!" osmislili su i napravili burger s ukusom ljudskog mesa!

Andres Linden, suosnivač i direktor inovacija proizvođača iz Stokholma, rekao je da su se "umorili od slušanja pridika da njihovo 'meso' na bazi biljaka ne izgleda, niti pruža osećaj kao pravo meso životinjskog porekla".

- Odlučili smo da odgovorimo ukusom "zabranjenog voća". Razvili smo ovaj burger bez preteranih problema čim smo saznali za kojim ukusom i teksturom tragamo - rekao je Linden, ne navodeći koje metode su koristili tokom istraživanja i kako su uopšte saznali kakvog je ukusa ljudsko meso.

 

 

Njihov burger je kombinacija soje, pečuraka, pšeničnog proteina i "misterioznog" začina, ali dobro ga je začinila i marketinška kampanja u maniru horor filmova, koja je nedavno dobila srebrnu medalju na festivalu u Kanu. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija