• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2022

08:44

SMRT FATALNE CRNKE JE I DALJE MISTERIJA! Otišla je na žurku, pozlilo joj, a nekoliko dana kasnije je UMRLA! Za smrt su optuživali čuvenog komičara!

Printscreen You Tube Classic Actress

Zanimljivosti

SMRT FATALNE CRNKE JE I DALJE MISTERIJA! Otišla je na žurku, pozlilo joj, a nekoliko dana kasnije je UMRLA! Za smrt su optuživali čuvenog komičara!

Podeli vest

Smrt fatalne crnke Virdžinje Rejp i danas je najveća misterija u Holivudu. Glumica i manekenka četiri dana je trpela nesnosne bolove pre nego što je preminula, a njena smrt izazvala je neverovatan skandal u glumačkom svetu, ali i u celokupnoj javnosti

Za smrt fatalne glumice najpre je optužen Rosk Arbakl, poznatiji po nadimku "Feti"(Debeljko).

Reč je o komičaru koji je neko vreme bio mentor Čarlija Čaplina. Međutim, reputacija ovom sjajnom glumcu srušena je 1921. godine kada je počelo njegovo upoređivanje sa ozloglašenim producentom Harvijem Vajnstajnom (desetine žena su Vajstajna optužile za seksualno zlostavljanje, a neke i za silovanje) koji je osuđen na 23 godine zatvora.

 

Misteriozna smrt

Putevi Roska Fetija Arbakla i Virdžinije Rejp ukrstili su se 1917, na snimanju filma “Njegova bračna noć”, a ključni susret dogodio se petog septembra 1921. godine, kada je najpoznatiji komičar na svetu organizovao žurku u sobi br. 1219 hotela St. Francis u San Francisku. Njoj je prisustvovalo nekoliko lepotica, među kojima se našla i mlada manekenka i glumica Virdžinija Repe.

Atraktivnoj glumici je u jednom trenutku na žurci pozlilo i hitno je pozvan hotelski lekar.

Utvrđeno je da se tridesetogodišnjakinja otrovala alkoholom. Lekar joj je iste večeri prepisao morfijum kako bi se rešila bolova i preporučio joj da laži kod kuće.

 

Dva dana nakon žurke, Virdžinija je hitno hospitalizovana zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja. 

Bambina Mod Delmont, prijateljica Repeove,tada je izjavila da je Arbakl silovao Virdžiniju.

Lekari su odmah izvršili pregled, ali rezultati nisu ukazivali da je po serdi bilo silovanje.

Virdžinija je, nakon dva dana boravka u bolnici, preminula.

Kao uzrok smrti, a što je autopsija pokazala, označena je komplikacija koja je izazvana napuknućem bešike.

 

 

Smrt fatalne glumice uznemirila je Holivud, a reči njene prijateljice digle su na noge glumački svet. Omdah potom su usledile brojne spekulacije. 

Pričalo se da je preminula zbog posledica nelegalnog abortusa, zatim da je za smrt kriv alkohol koji je pogoršao zdravstveno stanje glumce, a koje je i do tog trenutka bilo veoma loše.

Vlasti se nisu bavile spekulacijama, ali su vrlo ozbiljno shvatile tvrdnje Virdžinijine drugarice. Okružni tužilac Metju Brejdi izdao je nalog za hapšenje Roska Arbakla.

"Debeljko" je tri nedelje kasnije platio kauciju i pušten je da se brani sa slobode.

Odmah po hapšenju poznatog komičara usledila je histerija, tračevi i razapinjanje. Javnost je bila podeljenja na deo koji je čvrsto verovao da je glumac kriv, i na one druge koji su zahtevali da bude oslobođen.

Suđenje, koje je bilo javno propraćeno, završilo se tako što je dokazano da je Arbakl nevin.

Međutim, ceo skandal stavio je mrlju na ime komičara, pa su ga holivudski studiji stavili na nezvaničnu "crnu listu".

Tragična sudbina Virdžinije Rejp ostala je jedan od najpotresnijih i najvećih skandala u istoriji Holivuda, ali i jedna od najvećih misterija, o kojoj su napisane brojne knjige, a konačnog odgovora na pitanje šta je dovelo do njene smrti i dalje nema.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija