• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.07.2022

11:00

CVEĆE U DŽINSU! Iskoristite stare farmerke i napravite korisne stvari za kuću

Pixabay

Zanimljivosti

CVEĆE U DŽINSU! Iskoristite stare farmerke i napravite korisne stvari za kuću

Podeli vest

Ako su vam se farmerke pocepale ili izlizale, ne bacajte ih - napravite od njih korisne stvari za kuću

 Evo nekoliko predloga kako starom džinsu možete da nađete novu svrhu. Probudite maštu i uz krojački alat iznenadite ukućane ili prijatelje, jer ovi predmeti mogu da budu i lep poklon.

SAKSIJE ZA CVEĆE

Oparajte nogavice, pa po platnu iscrtajte oblik saksije. Ostavite otvor, a strane zašijte. Ukoliko želite da vam saksije vise, od ostatka džinsa isecite jednu traku. Koncem je zašijte sa obe strane. Saksiju stavite u držač i okačite na željeno mesto. Ukoliko želite da vam saksija stoji na stolu, nema potrebe da zašivate ručke, samo je "obucite".

OTIRAČ ZA CIPELE

Od nekoliko starih farmerica možete napraviti i otirač za cipele. Različite vrste teksas materijala izrežite u obliku romboida, kvadrata, trake ili neki drugi po vašoj želji. Samo je potrebno da svaki taj komad materijala zašijete jedan za drugi, a onda njime obložite stari otirač.

Foto: Pixabay

Dekoracija

PODMETAČI

Napravite podmetače za tanjire, čaše, šolje, bokale... Rašijte nogavice i izrežite oblik kvadrat ili kruga. "Podmetač" možete i da porubite, a možete i da ga ostavite s resama.

JASTUČNICE

Za jastučnice iskoristite zadnji deo farmerki, baš gde su džepovi. Sve odšijte i preko tog materijala stavite jastuk da biste uzeli pravu meru za jastučnicu. Makazama isecite željene dimenzije. Isecite malo više, jer morate da vodite računa o tome da posle ušivanja jastuk treba da stane u jastučnicu. Zašijte sve krajeve. Ubacite jastuk, pa zašijte i gornji deo.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija