• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2022

14:50

SAVETI ZA VEČNU LJUBAV! Parovi koji su zajedno više od 20 godina otkrivaju šta je neophodno za stabilan odnos!

Shutterstock

Zanimljivosti

SAVETI ZA VEČNU LJUBAV! Parovi koji su zajedno više od 20 godina otkrivaju šta je neophodno za stabilan odnos!

Podeli vest

Kada su veze i brak u pitanju, ne bi bilo loše slušati starije, mudrije i iskusnije, koji su sve to već prošli. Bilo da su naučili iz svojih grešaka, ili imaju sopstvenu formulu uspeha, ono što nam oni govore nam definitivno može pomoći da izgradimo i zadržimo stabilnu vezu ispunjenju ljubavlju i poštovanjem

Ako ste na početku veze ili braka, zabrinuti zbog određenih stvari i ne znate da li sve radite kako treba, možda vam saveti onih koji su u srećnim brakovima koji traju 20 ili više godina mogu pomoći.

Ovo su 10 saveta za uspešan brak od parova koji su zajedno više od 20 godina

- Uvek činite sve što je potrebno da komunikacija ostane otvorena. Kada razgovor ne funkcioniše, pošaljite e-mail, SMS ili čak i pismo.

- Nemojte prestati da radite male stvari koje ste radili zajedno kada ste tek počeli da izlazite. Voleli smo da plešemo i sada još uvek nalazimo vremena da zajedno plešemo, čak i ako je to samo u kuhinji dok pripremamo večeru.

Foto: Shutterstock

Ljubavni par

- Ključ našeg braka je da smo naučili kada da se povučemo i damo drugoj osobi prostora. Tokom svađe, u nekom trenutku dođete do stanja u kojem je najbolje otići i ohladiti se. Ako nastavite da se svađate, doći će do eksplozije. 

- Kada se venčate, lako možete početi da mislite o sebi kao o polovini para. Međutim, važno je ostati individua. Na kraju krajeva, to je ono što je privuklo vašeg supružnika. 

- Stres je često uzrok svađa i za problem je lako okriviti supružnika. Umesto toga, naučite da prepoznate šta vas zaista muči i pokušajte da ne napadate drugu stranu.

- Nemojte samo pretpostavljati da druga strana zna da cenite ono što oni rade. Recite hvala za male stvari. Ovo će učiniti da se svaki dan vaš partner oseća cenjeno, a takođe će vam najverovatnije uzvratiti istom merom, izazivajući isti osećaj i kod vas.

- Trudimo se da ostanemo pristojni jedno prema drugome. Mnogo komplimenata i zahvalnosti je jako bitno. Male stvari su izuzetno važne.

Foto: Shutterstock

- Naučili smo da dozvolimo jedno drugome da budemo u pravu i to priznamo. Ne možete biti i niste uvek u pravu, a kada to shvatite bićete srećniji. Ponekad spustite loptu i recite "U pravu si", jer to mnogo pomaže. Ton je takođe ključan, ironija se ne računa. 

- Imamo pravilo da nikada ne kažemo jedno drugome “Jesam li ti rekao/la?!” Ponekad je teško ugristi se za jezik, ali vredi. 

- Samo poštujte jedno drugo. Zaista je tako jednostavno. 

BONUS VIDEO:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija