• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

01.08.2022

14:11

KOSA VAM SE DODATNO MASTI PO VRUĆINI? Frizerka Nevena T. za Informer.rs otkriva KAKO da "umirite teme"!

Freepik.com

Zanimljivosti

KOSA VAM SE DODATNO MASTI PO VRUĆINI? Frizerka Nevena T. za Informer.rs otkriva KAKO da "umirite teme"!

Podeli vest

Frizerka Nevena T. ističe da, iako su vrućine, ne bi trebalo često da vezujete kosu, jer će se na taj način više mastiti

Kada nastupe vrućine, mnogim ljudima se kosa dodatno masti, a deluje kao da je skoro svakodnevno pranje jedino rešenje da vam ostane čista. 

Međutim, frizerka Nevena T. savetuje da ipak malo prikočite sa čestim pranjem i da pokušate druge metode kojima ćete "umiriti teme":

- Mnoge devojke ne obraćaju pažnju na higijenu četki koje koriste. Važno je da između dva pranja, koristite čistu četku, kojom nećete dirati koren kose. Iako je toplo, trudite se da kosu ne vezujete u visoke punđe ili repove, jer ćete tokom pravljenja, morati da dodirnete koren kose i prstima je mastite. Ipak, to ne znači da treba da trpite toplotu na vratu. Kosu možete isplesti u pletenicu ili dve i tako joj sačuvati svežinu - navodi Nevena i dodaje:

Foto: pexels.com

kosa

- Još jedna bitna stvar, kada je u pitanju pranje kose jeste večernja rutina. Taj dan kada je operete, pred spavanje, pa i svako naredno veče, između pranja, možete da nanesete manju količinu talka na teme ili jedno prskanje šampona za suvo pranje. S obzirom na to da će kosa prenoćiti, neće biti izložena spoljašnjim uticajima, ujutru će vam biti čista i sveža.

 Takođe, frizerka ističe da bi bilo dobro da se suzdržavate nošenja aksesoara poput traka ili marama za glavu. 

- Ispod marame ili trake za glavu, kosa će vam se dodatno "upariti", pa će samim tim i teme brže da vam se masti - završava Nevena.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija