• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2022

21:00

DA NE POVERUJETE! U Finskoj se svakog avgusta održava neobična trka Svetsko prvenstvo u nošenju supruga (VIDEO)

Zanimljivosti

DA NE POVERUJETE! U Finskoj se svakog avgusta održava neobična trka Svetsko prvenstvo u nošenju supruga (VIDEO)

Podeli vest

Dok se kod nas tokom leta održavaju festivali na kojima se uglavom jede, pije i zabavlja, na severu Evrope, u Finskoj, muškarci vole da odmere snagu u neobičnoj trkačkoj disciplini

Svakog avgusta u gradiću Sonkajarvi, oko 500 kilometara od Helsinkija, održava se takmičenje koje se zove Svetsko prvenstvo u nošenju supruga!

Na hiljade posetilaca, mahom bračnih parova, dolaze u ovo mestašce poznato po nekoliko jezera. Takmičari "razmenjuju" žene, koje ne smeju da budu mlađe od 17 godina, a poželjno je da budu što teže. Zašto? Zato što pobednik dobija pivo, i to onoliko koliko je bio težak njegov "teret" tokom trke.

Takmičari imaju zadatak da ih nose onako kako njima odgovara da bi trčeći prešli stazu na kojoj ima i prepreka poput mini-bazena, hodanja po balvanima...

Foto: Shutterstock

Brak

Najčešći način jeste da žena "visi" niz muškarčeva leđa dok se nogama pridržava o njegov vrat.
Nekoliko godina zaredom na ovom neobičnom šampionatu trijumfovali su gosti iz Estonije, a zanimljivo je da je pre nekoliko godina ovaj festival posetila i ekscentrična zvezda američke košarke Denis Rodman.

 

Trka se održava od 1992, a inspirisana je legendom o finskom razbojniku Ronkainenu iz 19. veka, koji je tražio od svojih članova bande da dokažu svoju spretnost noseći teret na sličnoj stazi.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija