• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

18.08.2022

22:45

CRVENI, SIVI, ŽUTI... Evo šta BOJA AUTOMOBILA govori o vašoj ličnosti!

Pixabay

Zanimljivosti

CRVENI, SIVI, ŽUTI... Evo šta BOJA AUTOMOBILA govori o vašoj ličnosti!

Podeli vest

Da li ste zabavni, agresivni, povučeni ili nešto sasvim drugo, otkriva i boja automobila koji vozite

Kao što odabir određene slike ili rešavanje raznih testova može da pokaže, tako i boja automobila koji vozite može da otkrije mnogo toga o vašoj ličnosti:

Crveni

Crvena je često boja koju biraju oni koji vole život. Oni su otvoreni, agresivni, zabavni i impulsivni - ili su neko ko želi da bude te stvari! Ako vam je auto crven, najverovatnije ste ambiciozni i odlučni da izvučete sve što možete od života.

Skloni ste da budete nemirni i ekstrovertni, pa ste ponekad šokirani kada vam neko ukaže na neki od nedostataka. Vi ste samouvereni igrač kojem je često život zabava.

Neko ko izabere crveni auto govori svetu da imaju "nešto impresivno da vam pokažu. To je autoput ekvivalent egzibicionista", kaže Marsi Kuperman, profesor teorije boja na "Parsons School for Design" u Njujorku.

Sivi

Ako imate sivi automobil, znate da postoji razlika između srebrne i sive.

- Vozač sivog automobila ne želi da se ističe - kaže Marsi Kuperman.

Siva je takođe boja opreza i kompromisa. Više biste voleli da život teče mirno, a ne sa velikim usponima i padovima.

Srebrni

Ako volite srebrni automobil, praktični ste, inovativni, dobro razumete posao i imate dobar ukus.

Neutralna boja kamuflira prljavštinu na automobilu, što je odlično za vaš užurban način života. Najverovatnije uživate u svom poslu ili polju rada, ali imate tendenciju da radite malo previše naporno.

Za razliku od sive, srebrni automobil ima metalik odsjaj, koji podseća na aparate od nerđajućeg čelika i modernu tehnologiju, što je pokazatelj nekoga ko je sofisticiran. U osnovi, klasična boja izgleda elegantno - baš kao vi, ili kao što se nadate da ćete izgledati.

- Srebrna boja automobila ukazuje na to da ste dama ili džentlmen visoke klase sa okom na luksuz - kaže psiholog za životnu sredinu, Seli Avgustin. - Vaš status je viši u svetu i ne plašite se da to pokažete.

Plavi

Plavi automobili deluju kao mali deo sunčanog neba na inače sivom i sumornom autoputu ili ulici.

Ako posedujete plavi automobil, saosećajni ste, optimistični, stabilni, pošteni i spokojni. Volite da vam se dive zbog snažnog osećaja sebe i mudrosti.

Seli Avgustin ističe da "mama u kombiju može izabrati plavu, koja projektuje lep, stabilan porodični izgled".

Zeleni

Ako imate zeleni auto, imate veoma jak osećaj za sebe i nije vas briga šta drugi misle o vama.

Prema Marsi Kuperman, popularnost zelenih automobila "doživela je vrhunac 1990-ih i sada smo usred reakcije na zelenu, sa manje zelenih automobila u salonima i na putu".

Zelena je takođe blisko povezana sa prirodom, tako da možete da se zaustavite kada vidite prelep pejzaž — i želeli biste da napunite svoj automobil ekološki prihvatljivijim gorivom.

Vi ste nežni i strpljivi, ali vaša miroljubiva priroda mami druge da vas ponekad iskoriste.

Foto: Vozniški izpit

automobili

Braon/bež/šampanjac

Ako je vaš automobil braon ili bež, vi ste prizemni, štedljivi i pošteni - iako ponekad imate tendenciju da stavite nogu u usta.

Više volite automobil koji će dobro raditi i dugo trajati, nego blistav broj ukrašen kožnim enterijerom i blistavim uređajima.

- Neko ko više voli smeđu boju ne želi da kupi ništa novo - kaže Marsi Kuperman. - On samo želi da živi svoj život. Nije ga briga za stil i možda će zadržati auto dok ne propadne.

Zlatni/žuti

Žuta i zlatna su boje radosti i sreće. Dakle, ako je ovo boja vašeg automobila, definitivno živite po mantri: "Ne brini; budi srecna."

Vi ste maštoviti, mudri, imate dobar smisao za humor i sjajan um za posao.

Takođe možete biti mladi - ili mladi u srcu. - Deca u 20-im godinama vole svetlije boje - kaže Marsi Kuperman. Vole male, smelije oblike i živopisne nijanse. - Svetla boja za njih ne predstavlja rizik.

Narandžasti

Narandžasta može izgledati kao otkačena boja za automobil.

Ako vozite narandžasti automobil, govorite svetu: - Dobro baratam svojim novcem - kaže Avgustin.

Takođe kažete: - Pogledaj svet, uštedeo sam mnogo novca za ovog okretnika glave! Radije biste uložili svoj novac, nego da se razmazite.

Uz to se ne plašite da idete protiv plime kada su u pitanju stvari koje volite, prenosi littlethings.com.

Crni

Kada pomislimo da se ukrašavamo crnom bojom, često pomislimo na večere sa crnim kravatama i koktel haljine. To je boja luksuza i sofisticiranosti.

Ako je vaš auto crn, vi ste dostojanstveni i upečatljivi bez upadljivosti. Želite da date izgled misterije, ali možda žudite za većom dubinom u svom životu. Ipak, i dalje ste vanvremenski, važni i uvek pod kontrolom.

- Crna je sigurno moćna boja - kaže Kuperman.

Beli

Bela je povezana sa poštenjem i čistoćom. Ako je vaš automobil beo, imate ukus i eleganciju i težite savršenstvu. Ipak, ponekad se nađete da žudite za jednostavnijim životom.

Ako vozite beli automobil, želite da predstavite sveže, mlado, moderno lice spoljašnjem svetu, kaže Avgustin.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija