• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

03.10.2022

08:14

NE VADITE PRSTIMA, NAPRAVIĆETE GORE! Ako se nešto ZAGLAVI u grlu, evo ŠTA treba da uradite! (VIDEO)

TikTok/tinyheartseducation

Zanimljivosti

NE VADITE PRSTIMA, NAPRAVIĆETE GORE! Ako se nešto ZAGLAVI u grlu, evo ŠTA treba da uradite! (VIDEO)

Podeli vest

Guranjem predmeta možete napraviti još veći problem, ali brzim i kratkim udarcem na određeno mesto, rešavate stvar

 

@tinyheartseducation If your little one is choking, don't stick your fingers down their throat. This video shows you why. #chokingfirstaid #firstaid #backblows #dechoker ♬ original sound - Tiny Hearts

 

Bolničarka je otkrio zašto nikada ne treba stavljati prste u grlo deteta, dok se guši koristeći informativnu demonstraciju.

Niki Jurkuz je podelila video na TikTok-u kako bi obavestio ljude o malo poznatim stvarima:

- Izvlačenje hrane prstima, moglo bi je gurnuti dalje dole - objasnila je, što bi dodatno otežalo spasavanje deteta. Umesto toga, udarci u leđa i grudi su jedina opcija koja se izvodi na detetu, i veoma su efikasni ako se izvode pravilno. Ova cev je veličine dečjih disajnih puteva. Ako vaše dete ima potpunu opstrukciju, vazduh ne može da uđe ni da izađe - objasnila je gospođa Jurkuz tokom demonstracije i dodala:

- Ako ga izvadite prstima, moglo bi ga dodatno gurnuti. Udarci u leđa i grudi su vaša jedina opcija i veoma su efikasni kada se rade kako treba.

Komentari su odmah počeli da se nižu, a svi su bili zadovoljni što sada znaju kako pravilno da izvedu zahvat:

Foto: TikTok/tinyheartseducation

cevčica

- Ovo je tako sjajna demonstracija i najbolji metod, hvala - rekao je jedan pratilac.

- Prvi put sam jasno razumeo manevar koji je potreban, zahvaljujući ovom briljantnoj demonstraciji. Hvala - rekao je drugi.

- Ja sam medicinska sestra i ovo je najbolja prezentacija koju sam ikada videla - dodala je jedna žena.

Drugi su izrazili svoj duboki strah od gušenja i sopstvene traume od toga.

- Jednom sam se gušio na dve sekunde. Iskreno, bilo je dovoljno traumatizirajuće. Osećao sam kako me obuzimaju panika i strah. Uvek isecite hranu za decu - rekao je jedan korisnik TikToka.

Kako to izgleda, pogledajte u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija