• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.10.2022

20:48

PRIVUCITE POZITIVNU ENERGIJU U SVOJ DOM! Za ove biljke se veruje da donose sreću!

unsplash.com

Zanimljivosti

PRIVUCITE POZITIVNU ENERGIJU U SVOJ DOM! Za ove biljke se veruje da donose sreću!

Podeli vest

Osim što izgledaju dekorativno i unose note prirode u vaše enterijere, biljke nude zdravstvene i mentalne prednosti koje ih čine potpuno vrednim naše nege i pažnje. Biljke ne samo da obezbeđuju svežiji vazduh u vašem domu, već mogu i da podstaknu vašu pozitivnost i da učine da se osećate bolje u životu uopšte

Orhideja

Orhideje su apsolutno prelepe, tako da nećete imati problema da pronađete mesto za njih u vašem domu. Ne samo da će lepota cveća uticati na vaše raspoloženje, već će i miris osvežiti vaš dom i daće vam neophodnu energiju. Orhideje su prilično jednostavne za negu i uvek će vam izmamiti osmeh na lice.

Bambus

O bambusu je zaista lako brinuti, što samo po sebi donosi lepo raspoloženje jer retko ko želi biljku koja zahteva više nege od kućnog ljubimca ili bebe. Takođe se veruje da je bambus biljka sreće, pa ćete se svaki put kada ga pogledate osećati odlično.

Foto: Pixabay

Bambus

Sukulenti/čuvarkuća

Sukulenti su u osnovi biljke koje zadržavaju vodu. Kaktusi su dobar primer, ali nisu jedine opcije koje imate. U stvari, postoji mnogo sukulenata koji su mekani, šareni, imaju zanimljive listove i nisu bodljikavi. Mnogi od njih ostaju male veličine, što ih čini odličnim izborom za dekorisanje raznih prostorija u vašem domu.  

Aloja vera

Ne samo da se aloja vera može koristiti za ublažavanje opekotina od sunca i iritacije kože, već će vas učiniti i srećnijim. Zašto? Zato što je ova biljka odlična za prečišćavanje vazduha u vašoj kući. Takođe izgleda prelepo i jednostavna je za negu.

Zeleni ljiljan

Ova biljka se sama regeneriše, ima jedinstven oblik i izgled koji doprinosi dekoru svake sobe u vašoj kući. Zeleni ljiljan je takođe jedna od najboljih biljaka za poboljšanje kvaliteta vazduha.

Spatifilum / mesečev cvet

Ne samo da ova biljka neutrališe loš kvalitet vazduha, već vas takođe podstiče da iskoristite svoju duhovnu stranu i osetite mir. U narodu je poznata i kao “Ženska Sreća”. Lako se uzgaja i cvetaće i u tamnijim uglovima vaše kuće.

Foto: unsplash.com

Zlatna puzavica

Đavolji bršljan, poznat i kao biljka novca je laka za gajenje.  Veruje se da posedovanje biljke novca u uglu vašeg doma smanjuje anksioznost, stres i negativno razmišljanje. Takođe se veruje da ova biljka donosi zdravlje i prosperitet.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija