• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2022

14:28

NAJBOLJI DRUGARI ZAUVEK! Ove rase pasa se SAVRŠENO SLAŽU sa decom!

Zanimljivosti

NAJBOLJI DRUGARI ZAUVEK! Ove rase pasa se SAVRŠENO SLAŽU sa decom!

Podeli vest

Čuvena izreka “pas ima sve odlike čoveka, ali nijednu njegovu manu” nakon ovih otkrića zaista dobija na težini, te pedijatri širom sveta neretko savetuju roditelje da prošire svoju porodicu četvoronožnim članom

Ako ste odlučili da obradujete svoje dete i da mu poklonite kućnog ljubimca, savetujemo vam da razmislite o ovim rasama.

Zlatni retriver


Retriveri su inteligentni, društveni, samouvereni i odani ljubimci. Nisu agresivni, ali ni previše plašljivi. Izuzetno su strpljivi i nežni sa decom. Brzo usvajaju pravila i lako uče nove komade pa su se odlično pokazali kao radni psi. Uz profesionalnu dresuru ovi psi već decenijama pomažu slabovidim i slepim licima ili osobama sa posebnim potrebama. Ostvaruju čvrstu vezu sa vlasnikom, a njihov nepogrešivi instinkt se pali svaki put kad osete bilo kakav problem. Umerena fizička aktivnost im je dovoljna da ostanu u kondiciji, a igre sa lopticom u dvorištu neće nikada odbiti. Odlični su ljubimci i za porodicu sa sasvim malom decom.

Foto: Pexels

Zlatni retriver

Labrador retriver


Jedna od najpopularnijih rasa širom sveta, a za to postoji i dobar razlog. Reč je o razigranim, pouzdanim, strpljivim i odanim psima. Blaga narav, visok nivo inteligencije i potpuna privrženost vlasniku čine ga idealnim pordičnim psom. Labradori kao i zlatni retvriveri su se pokazali kao uspešni radni psi kako pomoćnici dece sa posebnim potrebama tako i redovni članovi policije i vatrogasne službe. Umeju da istrpe i grublje dečiji igre na koje nikad neće odgovoriti agresijom. Velike su maze, ali i dobri čuvari koji neće dozvoliti da se neko nepoznat približi deci.

Pudla


Imajte na umu da je samo standradna pudla dobar porodični pas. Minijaturne pudlice nisu dobar izbor jer imaju tendenciju da ispolje agresiju ili ljubomoru ako se osete zapostevljeno ili u senci deteta kom se pruža pažnja. Standarda pudlica je potpuno drugačijeg temperamenta. Pamente su, nežne i posebno pogodne za decu sa alergijama jer se gotovo uopšte ne linjaju. Ponosnog i elegantnog držanja retko dosađuju vlasniku, ali su uvek prijateljski nastrojene i spremne na igru kada dođe vreme za druženje.

Irski seter


Prepoznatljiv po crveno-bakarnoj boji dlake, Irski seter je razigran, energičan, voli da je u blizini ljudi, a uživa u igranju sa decom. Zahteva dosta fizičke aktivnosti, voli da trči, treba mu puno prostora i odličan je ljubimac za aktivnu decu sa viškom energije. Ako vaša porodica ima veliko dvorište ili često boravi u prirodi ovo ja pravi izbor za kućnog ljubimca. Ne toleriše grubu igru male dece pa se preporučuje porodici sa nešto starijom decom koja su već naučila kako da postupaju sa psom.

Foto: Pexels

Vižla


Ovaj lovački pas poreklom iz Mađarske, nije toliko popularan van Evrope, ali je odličan ljubimac za aktivnu porodicu sa nešto starijom decom. Vižle su mirne, nežne i verne. Zahtevaju dosta vežbe i brzo će izmoriti aktivnu decu. Uživaju da provode vreme i u zatvorenom prostoru sa ukućanima. Željni su pažnje i lako uče nove trikove. Ako vaša deca pokozuju interesovanje za dresuru ovaj pas je pravi izbor jer voli da ugađa ljudima. Najbolje od svega je što vižla nema gotovo nikakav miris, a dlaka je kratka i laka za održavanje.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEVEROVATNO! Zavirite u unutrašnjost Keopsove piramide! (VIDEO)
Zanimljivosti

NEVEROVATNO! Zavirite u unutrašnjost Keopsove piramide! (VIDEO)

Keopsova piramida je najveća piramida na svetu, a često je nazivaju i Velika piramida. Izgrađena je kao grobnica egipatskog faraona četvrte dinastije Keopsa, a zajedno sa Kefrenovom i Mikerinovom piramidom predstavlja jedino očuvano svetsko antičko čudo. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, stručnjaci su uspeli da prikažu unutrašnjost ove čuvene građevine

05.11.2022

09:56

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija