• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

20.11.2022

10:00

NOVI TREND U SVETU - CIKLIČNA NEGA LICA! Izvodi se na četiri dana, kreirala je dermatološkinja, a može SVAKO da je primenjuje!

Shutterstock

Zanimljivosti

NOVI TREND U SVETU - CIKLIČNA NEGA LICA! Izvodi se na četiri dana, kreirala je dermatološkinja, a može SVAKO da je primenjuje!

Podeli vest

Dermatološkinja Vitni Bou kreirala je koncept četvorodnevne ciklične nege lice, koja uključuje piling, retinoid, hidraciju i oporavak

Najnoviji trend nege lica o kojem se priča širom sveta, deifnitivno je takozvana "ciklična nega", koja se sprovodi četiri dana:

- Koncept ciklične nege lica odnosi se na rutinu noćne nege kože, koja uključuje korišćenje aktivnih sastojaka samo u određenim danima, a nakon njih dolaze dani "odmora" - objašnjava dr Aleksis Granit i dodaje:

- Četvorodnevni ciklus je najpopularniji i obično se sastoji od upotrebe aktivnih sastojaka dve noći u nedelji, nakon čega slede dve noći odmora, pa ponavljanje.

Ideja je da ciklična rutina nege kože može pomoći u sprečavanju ugrožavanja kožne barijere, zbog prekomerne upotrebe aktivnih sastojaka, plus to je odličan način da se stvori dosledna i efikasna rutina, koja pomaže koži da odlično funkcioniše.

Kreator ovog koncepta je dermatolog Vitni Bou, sa sedištem u Njujorku, koja je podelila svoju odeju i na TikTok-u.

Prva noć: piling

- Želite da očistite kožu, osušite je, a zatim stavite proizvod za piling - objašnjava dr Bou, koja preporučuje da koristite proizvod koji se ostavlja preko nečega što se skida, kao što je sredstvo za čišćenje. Potražite hemijske pilinge, koji sadrže sastojke poput AHA, BHA i PHA, umesto fizičkih pilinga, jer su bolji za barijeru kože i efikasniji.

Foto: Shutterstock

umivanje

Druga noć: retinoid

Drugog dana nanesite retinoid nakon čišćenja. Ako ste novi u retinoidima i cikličnosti nege kože uopšte, počnite nanošenjem hidratantne kreme na osetljiva područja lica – ispod očiju, oko uglova nosa i na borama oko usana – kako biste sprečili suvoću i iritaciju. Zatim nanesite svoj retinoid na celo lice, niz vrat i preko dekoltea.

Tri i četiri noći: popravka i oporavak

Vreme je da se brinete o barijeri kože i obezbedite da je koža adekvatno hidrirana. Dr Bou preporučuje čišćenje, ostavljajući kožu vlažnom, a zatim nanošenje seruma koji sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina i/ili niacinamida.

Nanesite hidratantnu kremu:

- Odaberite formulu koja je zaista hranljiva i koja će podržati barijeru kože - kaže dr Bou i dodaje:

- Ako je koža zaista suva, nanesite ulje šipka ili skvalan (nalazi se u maslinovom ulju) na obraze, prenosi vogue.co.uk.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija