• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.11.2022

20:44

MISLITE DA STE LENJI? Lajfkouč ističe da verovatno NISTE! Zapravo ste PARALIZOVANI sa brojem ŽELJA - evo ŠTA to znači!

Zanimljivosti

MISLITE DA STE LENJI? Lajfkouč ističe da verovatno NISTE! Zapravo ste PARALIZOVANI sa brojem ŽELJA - evo ŠTA to znači!

Podeli vest

Lajfkouč Srđan Bogićević ističe da mnogi veruju da jesu lenji, ali da je zapravo u pitanju varka mozga i paraliza sa ogromnim brojem želja

Ko zna koliko puta su vam rekli ili ste možda čak i sami pomislili da ste lenji i jednostavno ne možete ništa u tom trenutku da uratite.

Međutim, šta ako stvari baš i nisu toliko crno bele?

Lajfkouč Srđan Bogićević ističe da mnogi veruju da jesu lenji, ali da zapravo i nisu:

- Iako je tačno da postoje neki ljudi koji su zaista lenji, istina je da većina nije. Vi zaista niste lenji, već ste samo paralizovani sa ogromnim brojem želja i ciljeva koje imate. 

Drugim rečima, vaš mozak želi milion stvari odjednom, čineći vas kompletno nepokretnim da uradite bilo šta. Vaš mozak želi svašta nešto, a telo ne može to da isprati, jer nemate jasnoću, niti pravac.

Jako je važno zastati ponekad, staviti fokus i pažnju na "ovde i sada" i zaustaviti taj krug od milion želja u isto vreme. Morate naučiti da se fokusirate na jednu stvar u jedno vreme.

Zato izaberite jednu stvar koju jako želite i sav fokus i pažnju usmerite na to. Gde god da usmerite pažnju, na to će vam ići energija. I kada se fokusirate na jednu stvar, tada će se i vaše telo pokrenuti, jer sada ima pravac u kojem treba da ide. 

Ostvarivanje namera najviše zavisi od vaše sposobnosti da zadržite fokus dovoljno dugo na tome što želite - navodi Srđan i otkriva kako zapravo da se pokrenete:

Foto: Shutterstock

posao

PROTOKOL DA SE POKRENETE KA NAMERI:

  • Prvi korak je da od svih želja i namera, izaberete jednu, koja vam je najveći prioritet u ovoj sezoni vašeg života. 
  • Zatim kreirajte plan o tome šta je sve potrebno da se uradi, kako bi se ta namera ostvarila. Podelite plan na nekoliko delova, kako bi se akcija odvijala po etapama.
  • Kreirajte strategije koje su vam potrebne da bi to ostvarili.
  • Proučite resurse koje posedujete kao i konekcije koje vam mogu omogućiti da budete korak bliže toj nameri. 
  • Odlučite da već danas preduzmete makar najmanju moguću akciju i nagradite svoj trud i napor, subjektivno pred spavanje.
  • Svako veče napišite plan za sutra.
  • Svako jutro postavite nameru šta želite od svog dana.
  • Kada naiđe ideja, pokreni se i preduzmi akciju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija