• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/People

28.11.2022

20:30

Za njena DELA postoji LISTA ČEKANJA! Ova ženka australijskog ovčara je prava UMETNICA! (Video)

printscreen instagram/ivykitetheaussie

Zanimljivosti

Za njena DELA postoji LISTA ČEKANJA! Ova ženka australijskog ovčara je prava UMETNICA! (Video)

Podeli vest

Jedan prijatelj predložio je vlasnici australijskog ovčara da pokuša da je obuči da slika. Kako se pokazalo, Ajvi kao da je bila rođena sa četkicom...

Lisa Kajt je pre 10 godina dovela kući štene australijskog ovčara Ajvi i iz iskustva je znala da će nečim nečim morati da zaokupi pažnju svom radnom psu. Nakon što je ju je naučila da donosi piće iz mini frižidera i stavlja novčiće u kasicu prasicu, jedan prijatelj joj je predložio da pokuša da je obuči da slika. Kako se pokazalo, Ajvi kao da je bila rođena sa četkicom.

- Mogli biste da pomislite da je hodala po Mesecu, koliko sam bila uzbuđena kada je naslikala svoj prvi rad - kaže penzionisana medicinska sestra, koja podstiče Ajvi da slika jednom nedeljno uz nagradice u vidu granula i poslastica od barene piletine, prenosi People.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

 

Lisa je pre mnogo godina počela da je trenira tako što je stavljala štafelaj na pod i ohrabrivala Ajvi da koristi prilagođenu četku za crtanje akvarela. Kuca je na kraju završila sa perivim dečijim bojama. 

- Brinula sam se da će ovo pretvoriti pravi haos - kaže Lisa i dodaje da sada koristi akril za svoje šarene kreacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivy Kite (@ivykitetheaussie)

 

Ubrzo nakon što je napravila Instagram profil za Ajvi, primila je bezbroj poruka od pratilaca sa pitanjem kako mogu da kupe njena umetnička dela. 

- Ljudi iz celog sveta ih kupuju, prodaju se na skoro svim kontinentima - kaže Lisa i napominje da su čak imali i listu čekanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivy Kite (@ivykitetheaussie)

 

Slike se prodaju po ceni od 50-500 dolara, a sav honorar odlazi u humaniratne svrhe

- Jako sam ponosna na nju, ona je dar. I srećna je - poručuje Lisa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija