• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2022

13:12

CIFRE BOLI GLAVA! Ovo je lista NAJPLAĆENIJIH GLUMACA u 2022! On je dobio čak 100 MILIONA DOLARA

Tanjug/AP

Zanimljivosti

CIFRE BOLI GLAVA! Ovo je lista NAJPLAĆENIJIH GLUMACA u 2022! On je dobio čak 100 MILIONA DOLARA

Podeli vest

Ukoliko se pitate koji glumac je zaradio najviše novca u protekloj godini, treba da znate da Tom Kruz ubedljivo dominira jer je za ulogu Maverika u filmu "Top Gun" dobio čak 100 miliona dolara

Ovo je lista pet najplaćenijih:

1. Tom Kruz - 100 miliona dolara

Zahvaljujući nastavku kultnog filma "Top Gun", koji je prvi put premijerno prikazan pre više od 30 godina, Kruz je dospeo na vrh ove liste. U avgustu je "Top Gun: Maverick" ostvario 1,37 milijardi američkih dolara na blagajnama širom sveta.

Foto: Tanjug/AP

Tom Kruz

Prema Insider-u, Kruzov honorar bio je 13 miliona dolara pre izlaska filma. Međutim, uvećala se za neverovatnih 10 puta nakon prikazivanja nastavka i učinila 60-godišnjaka najplaćenijim glumcem 2022. godine.

Foto: Reuters

Vil Smit

2. Vil Smit - 35 miliona dolara

Za Smita je ova godina krenula neslavno nakon dodele Oskara i šamara kojim je pred svima "počastio" komičara Krisa Roka. Ipak, prema BBC-ju, njegov film "Emancipation" dobio je većinom pozitivne kritike, te glumca, sa zaradom od 35 miliona dolara, drži na drugom mestu na ovoj listi.

Foto: Reuters

3. Leonardo Dikaprio - 30 miliona dolara

Dikaprijev spisak hvaljenih filmova, uključujući "Shutter Island", "Django Unchained" i "Once Upon a Time in Hollywood", doneo mu je sjajnu zaradu tokom godina. Poslednji film koji je 48-godišnjaku doneo 30 miliina dolara je "Killers of the Flower Moon".

Foto: Reuters

4. Bred Pit - 30 miliona dolara

Pitova dugogodišnja karijera u filmskoj industriji dovela je do toga da glumac ima visoka primanja. Nakon "Bullet Train-a" 58-godišnji glumac napravio je unosan dogovor od 30 miliona dolara, koliko će mu doneti uloga veterana vozača Formule 1 u filmu Apple Studios-a.

5. Dvejn Džonson - 22,5 miliona dolara

Svestrani The Rock prešao je put od opakog rvača do jedne od najbolje plaćenih filmskih zvezda u Holivudu. Za svoju prvu ulogu superjunaka u "Black Adam-u" plaćen je pozamašnih 22,5 miliona dolara. Dodatnu zaradu ostvaruje promovišući film na svojim društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati ga preko 350 miliona ljudi.

Foto: Reuters/Mario Anzuoni

Tekst potpisa

Listu nastavljaju glumci Vil Ferel, Kris Hemsvort, Vin Dizel, Tom Hardi i Hoakin Finiks koji svi dele zaradu od po 20 miliona dolara ove godine.

Kada je reč o holivudskim glumicama, lista najplaćenijih izgleda ovako:

Foto: Printscreen You Tube Screen Rant

1. Margot Robi - 12,5 miliona dolara

Australijska glumica postala je najplaćenija glumica 2022. godine zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu "Barbie", koji joj je doneo zaradu od 12,5 miliona dolara. Talentovana 32-godišnjakinja glumila je s nekim od najvećih imena Holivuda, poput Breda Pita, Leonarda Dikaprija, Vila Smita, Šarliz Teron i Nikol Kidman.

Foto: Reuters/Fabrizio Bensch

2. Sandra Bulok - 10 miliona dolara

Dugogodišnja karijera ove 58-godišnjakinje donela joj je milione dolara na bankovni račun. Prema Showbiz Galoreu, oskarovka je ove godine zaradila 10 miliona dolara za glavnu ulogu u filmu "The Lost City".

Foto: Reuters

3. Zendeja - 10 miliona dolara

Dizni zvezda Zendeja zabeležila je veliki uspeh u filmu "Spider-Man: No Way Home", a od tada je glumila u brojnim drugim ostvarenjima uključujući "Dune" i seriju "Euphoria". Fanovi će je gledati u filmu "Challengers", za koji je plaćena 10 miliona dolara.

4. Mili Bobi Braun - 10 miliona dolara

Britanska glumica ima samo 18 godina, a već je svrstana među najplaćenije glumice Holivuda. Osim što je glumila (i odrastala) u Netflixovom hitu "Stranger Things", Braun je ogromnu svotu novca zaradila glumeći u "Enoli Holmes 2", gde se pojavila s Henrijem Kejvilom. Ovaj naslov doneo joj je zaradu od 10 miliona dolara.

Foto: Reuters

5. Lejdi Gaga - 10 miliona dolara

Ostvarivši uloge u filmovima "A Star is Born" i "House of Gucci", slavna 36-godišnja pevačica pokazala je da joj i te kako ide i gluma. Uskoro će se ponovo vratiti na ekrane kako bi tumačila lik Harli Kvin u nastavku megahita "Joker". Za ulogu partnerke Hoakina Finiksa Gaga je potpisala unosan ugovor vredan 10 miliona dolara.

Nakon Gage listu nastavljaju Dženifer Lopez, Gal Gadot, Emili Blant, Džejmi Li Kurtis, te zvezda serije "Queen's Gambit", Anja Tejlor-Džoj, koja se na 10. mestu našla sa zaradom od 1,8 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija