• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2022

11:00

MAJKA I ĆERKA PILOTI LETE ZAJEDNO! Dona je od malena želela da postane avijatičar jer je volela putovanja (FOTO/VIDEO)

Printscreen You Tube SkyWestAirlines

Zanimljivosti

MAJKA I ĆERKA PILOTI LETE ZAJEDNO! Dona je od malena želela da postane avijatičar jer je volela putovanja (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Kapetan Suzi Garet (56) i njena ćerka Dona Garet (26) imale su prvi zajednički let u avio kompaniji gde su obe zaposlene

Suzi Garet poznata je kao jedna od prvih zaposlenih žena u kompaniji SkyWest, pilot je duže od 30 godina, a istim poslom se bave i njen suprug Dag, sin Mark i ćerka Dona. Fascinantna činjenica je da se zajedno sa ćerkom upisala u istoriju njihovim prvim zajedničkim, komercijalnim letom.

 

 

- Niko od naše dece nije razmišljao o tome da postane pilot, ali, u poređenju sa drugim profesijama koje podrazumevaju sedenje u kancelariji, shvatili su koliko smo srećni i to im je otvorilo oči -  rekla je Suzi Garet i dodala da je prezahvalna zbog svog posla, prenosi Timesnownews.

Ona smatra da je unapred određeno radno vreme idealno, jer tako može da organizuje porodične aktivnosti.

- Zar ima bolje karijere od one koja vam nudi ovakvu zaradu, a da niste pod stresom posla koji nosite kući? - istakla je kapetan Garet.

Dodala je da je zadovoljna jer radi zajedno u istoj kompaniji sa ćerkom i raduje se što će njeno dete imati priliku da prođe isto što je i ona prošla.

 

 

- Ceo život sam bila izložena pilotiranju i upravo su strast mojih roditelja prema letenju i to koliko ih je posao zabavljao uticali na moj izbor - kaže Dona i daodaje da ima još dosta da nauči. Njoj predstavlja zadovoljstvo što vodi život kao i njeni roditelji i što je otkrila sve mogućnosti koje nudi ova industrija.

bonus video:

 

Počela je da radi 1989. godine za kompaniju u kojoj je i njena ćerka.Od malena je sanjala da postane avijatičar, tačnije u osmom razredu kada se zaljubila u putovanja na njenom drugom letu od Arizone do Los Anđelesa. Opčinjavao je prizor koji je videla kroz prozor kabine, ali nije odmah znala kako će ostvariti svoj cilj.

- Tada žene nisu bile baš piloti i uglavnom je vojska bila jedini način da se to postane, ali ja nisam bila dovoljno visoka za vojsku - zaključila je Suzi, koja je visoka 1,55 centimetara.

Upisala je školu vazduhoplovstva na koledžu Mount San Antonio u Kaliforniji 1984. A pre nego što je dobila prvi posao u SkyWest-u radila je kao instruktor letenja, prenosi Cnn.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija