• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.10.2018

13:43

MILO RUŠI SPC, A KLANJA SE VATIKANU! Đukanović se sastao sa papom Franjom!

Balkan

MILO RUŠI SPC, A KLANJA SE VATIKANU! Đukanović se sastao sa papom Franjom!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović se danas tokom zvanične posete Svetoj Stolici u Vatikanu sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom

RTCG prenosi da je iz Đukanovićevog kabineta saopšteno da je ova poseta "potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene Konkordatom o saradnji iz 1886.godine".

MISIJA VATIKAN: MILOGORCI KREĆU U LIKVIDACIJU POSLEDNJEG BASTIONA SRPSTVA! Obalu Jadrana čiste od pravoslavlja!

"Crna Gora je nakon obnove državnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu pažnju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i verskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

Navodi se i da je "susretu na najvišem nivou prethodila nedavna veoma uspešna poseta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori".

Kako prenosi RTCG, Đukanović se u Apostolskoj palati susreo prvo sa Papom, a zatim i sa vatikanskim državnim sekretarom Parolinom.

Foto: Tanjug/AP

On će nakon posete Vatikanu posetiti i sedište Suverenog Viteškog Malteškog Reda, sa kojim je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose 2006. godine.

ČU', SRPSKI PATRIJARH DA SE IZVINJAVA... Barski paroh, protojerej JOVAN PLAMENAC OČITAO ŽESTOKU LEKCIJU MILU ĐUKANOVIĆU i crnogorskom režimu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pro1oop

pre 5 godina

Ja mislim da se realno crnogorci trebaju pounijatiti, šta će, nek se riješe nas srbalja bijede, to bi im bilo u fulu

Bundas

pre 5 godina

Mora Milo kako zena kaze pa vidite da ona nosi katolicki krst oko vrata, mora da je katolkinja.

Ljubo

pre 5 godina

Uopste nebsumnjam u ovu vest ,to vec odavno znamo i mi zivi i ovi pomrli u zadnje dve decenije .Samo dodati josbistinu sve uz blagoslov komunistickog Beograda ,kao i sto su im blagoslov dali za otcepljenje i ulazak u NATO.Pa zar Vucic nije priznao lazirano mesanje Rusije u izbore ...jadni smo mi ....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija