• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

17.02.2020

14:10

NEMCI BESNI ŠTO PLAĆAJU OBEZBEĐENJE CRNOGORSKOG MAFIJAŠA! Haos Hanoveru, ZAHTEVAJU DA TROŠKOVI IDU NA NJEGOV RAČUN!

Balkan

NEMCI BESNI ŠTO PLAĆAJU OBEZBEĐENJE CRNOGORSKOG MAFIJAŠA! Haos Hanoveru, ZAHTEVAJU DA TROŠKOVI IDU NA NJEGOV RAČUN!

Podeli vest

Nemačko Udruženje poreskih obvezika protesovalo je zato što veliki kontingent policije, koja se finansira iz lokalnog budežeta, obezbeđuje kliniku u Hanoveru u kojoj se leči ranjeni navodni pripadnik crnogorske mafije

Igor K. već leči se već nedelju na klinici Medicinskog fakulteta u Hanoveru, a zgradu klinike obezbeđuje veliki kontingent lokalne policije, piše Dojče vele.

- Ili neka sam plati to obezbeđenje ili neka klinika snosi troškove svog privatnog pacijenta - poručuju iz Udruženja poreskih obveznika.

Kako prenosi javni servis pokrajine Donje Saksonije NDR 1, Udruženje zahteva da troškove snosi pacijent.

- Ako zakonski nije moguće troškove preneti na teško povređene ili na njegov ''porodični klan'', onda bi odmah trebalo krenuti u izmene zakona. Alternativno, trebalo bi proveriti da li se to može knjižiti na račun klinike zbog povećanih troškova bezbednosti njenog privatnog pacijenta - izjavio je predsednik pokrajinskog Udruženje poreskih obveznika Bernhard Centgraf.

Kako prenose lokalni nemački mediji, Igor K. (35) prethodno je bio u jednoj crnogorskoj bolnici, navodno sa 27 rana od metaka u rukama i nogama.

Prebačen je na kliniku u Hanoveru po sopstvenoj želji, a troškove lečenja snosi sam pošto u Nemačkoj nema zdravstveno osiguranje.

- Ne može da u bolnicu bude primljen privatni pacijent koji dobro zarađuje, a da poreski obveznik za to mora dodatno da plati - izjavio je Matijas Karš, predsednik Saveza sindikata pripadnika kriminalističke policije Donje Saksonije za list Hanoveriše algemajne.

Karš zahteva da bolnica u Hanoveru snosi najveći deo troškova za obezbeđenje Igora K.

- Pored toga policajci koji su svakodnevno angažovani na obezbeđenju bolnice nedostaju na nekim drugim mestima - rekao je on.

Prema informacijama tog nemačkog lista, policija obezbeđuje i suprugu pacijenta iz Crne Gore, Suzanu K, a za sada se ne zna koliki su troškovi tih dodatnih mera obezbeđenja.

Beogradski mediji ranije su preneli da je Igor K. pripadnik tzv "škaljarskog klana" koji je pre oko tri nedelje ranjen u zetskom naselju Balijače.

NEMAČKA NA NOGAMA ZBOG RANJENOG CRNOGORCA! Čuvaju ga specijalci, opsadno stanje u bolnici, priča se da ima 27 rana od vatrenog oružja!

Mediji već mesecima izveštavaju o "ratu između škaljarskog i kavačkog klana" u Crnoj Gori koji se preneo i na region, a sada i na Nemačku.

Lečenje ranjenog crnogorskog mafijaša postalo je u međuvremenu i političko pitanje u Nemačkoj.

Jerg Bode, poslanik Liberala (FDP) u parlamentu Donje Saksonije izjavio je da se ne može se isključiti mogućnost da on lečenje plaća novcem od kriminalnih transakcija.

Kako prenosi list Bild, Bode je vladi te nemačke pokrajine poslao zvanični upit: "Može li Medicinski fakultet u Hanoveru da isključi mogućnost da plaćanje računa za troškove lečenja Igora K. predstavlja pranje novca?"

List podseća da je Igor K. bio upleten u trgovinu narkoticima i da je zbog toga bio i u zatvoru.

U raciji koju je u decembru 2017. godine sprovela crnogorska policija, oduzeti su mobilni telefoni, noževi, jedna mačeta, dva automobila i 182.450 evra u gotovini.

- Ako klinika u Hanoveru prihvati novac od pacijenta do kojeg se došlo kriminalnim aktivnostima, onda ona može da bude osumnjičena da učestvuje u pranju novca - kaže za Bild stručnjak za krivično pravo Klemens Anger.

Propisi nalažu da banka mora da obavesti nadležne u slučaju da postoji ikakva sumnja prilikom novčanih transakcija, što podrazumeva i da ta suma može biti zaplenjena, navodi Dojče vele.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija