• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/IN4S

29.02.2020

08:41

(FOTO) SVIĆE, SVIĆE RUJNA ZORA! Beranci u rano jutro krenuli na veliku svetosimeonovsku litiju u Podgorici!

Balkan

(FOTO) SVIĆE, SVIĆE RUJNA ZORA! Beranci u rano jutro krenuli na veliku svetosimeonovsku litiju u Podgorici!

Podeli vest

Veliki broj Beranaca krenuo je u praskozorje na veliku svetosimeonovsku litiju u Podgorici. Vernici, u organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke u Podgorici, organizovan osu krenuli i iz Murine, Plava, Andrijevice, Rožaja, a na putu ka Podgorici su i Mojkovčani, Bjelopoljci, građani Kolašina...

Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje svečanu proslavu Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici a, kako je saopšteno, ove godine Svetosimeonovska litija ima poseban značaj, jer se odvija u atmosferi borbe Crkve za odbranu svojih svetinja i protiv bezakonog Zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: in4s.net

- Ovogodišnja litija nosi sa sobom i nemerljivu radost. Došao nam je najveći svedok i ispovednik jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije. On je sa četvoricom svojih episkopa došao u posetu Crnoj Gori, i doneo blagoslov ukrajinskih svetinja, pružio podršku Crkvi u Crnoj Gori u odbrani svetinja - saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Foto: in4s.net

 

Mitropoliti Onufrije će predvoditi veliku litiju ulicama glavnog grada sa početkom u 11 sati. Pre toga u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja, služiće se Sveta arhijerejska liturgija, koju će služiti veliki broj arhijereja Ukrajinske Pravoslavne Crkve moskovske Patrijaršije i Srpske Pravoslavne Crkve.

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve crkvene opštine da organizuju verni narod da uzme učešće u ovom istorijskom događaju, saopšteno je iz Mitropolije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija