• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

06.03.2020

21:30

POLICIJA ZABRANILA LITIJU NA CETINJU! Počeo žestok obračun milogoraca sa SPC!

Balkan

POLICIJA ZABRANILA LITIJU NA CETINJU! Počeo žestok obračun milogoraca sa SPC!

Podeli vest

Crnogorska policija zabranila je održavanje litije koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) planirala za 8. mart na Cetinju

Kako je saopštila policija, na osnovu zahteva koji je upućen 3. marta, policija je donela rešenje i u skladu sa zakonom nije dozvolila održavanje javnog okupljanja iz bezbednosnih razloga.

"Na rešenje je organizator okupljanja u pokretu predao tužbu Upravnom sudu, koja je odbijena", dodala je policija.

Litije SPC se zbog Zakona o slobodi veroispovesti održavaju dva puta nedeljno širom Crne Gore, ali ne i u Cetinju, gde je sedište Mitropolije.

Litija je već jednom bila zakazana i otkazana nakon što su ih zamolili iz policije. Tome je prethodio skup gradjana Cetinja koji su saopštili da na Cetinju neće dozvoliti održavanje litije.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Monte

pre 4 godine

Samo još mora da se ide na pregovore oko toga hoće li SPC popovi u CG ostati u autokefalnoj CPC na istim svojim mestima-Crkvama i služe CPC ili će svi lepo da odu u Srbiju jer eto u Ukrajini je više od 60% popova ostalo u Ukrajini nakon šta se autokefisala Ukrajinska Crkva i nema nikakvih problema.

Karma

pre 4 godine

Posle maestralne Oluje 95g koja je oduvala sve planove Velike Srbije, vraćeno je sve od Virovitice do Karlovca i Karlobaga, pa je posle Dejtonskog sporazuma vraćena Bosna, pa je posle bombardovanja vraćano Kosovo, pa se 2006g mirno raspala poslednja komunistička tvorevina SiCG gde se sada vraća imovina koju je po regionu sa pravoslavljem otimala SPC. Na kraju ostaje, da se sve tuđe vrati do kraja! Eto još samo Sandžak i Vojvodina, pa da Srbi uđu u NATO i EU i više nauče, da žive u miru i u svojoj Crnoj rupi i u komšiluku, ako je to njima uopšte moguće posle tolko laži i otrova....

Net

pre 4 godine

Bizantski car Konstantin VII. Porfirogenet piše “De Administrando Imperio” između 948. i 952. godine. Po njemu su Hrvati “oni koji vladaju velikom zemljom”, a Srbi – “sluge”. Daljnja povijest čak do naših dana dokazuje da su Srbi i ostali “sluge”... Croativ.net HRVATSKA PRAVOSLAVNA CRKVA Punih je 716 godina Srbija bila hrvatski vazal

AUUUUUUUUUUUUUUUU

pre 4 godine

NEVEROVATNO! Tek se otvorili Vatikanski arhivi i odmah SENZACIJA... USTAŠKI KARDINAL STEPINAC KRVARIO JE NA SOLUNSKOM FRONTU SA SRBIMA! Nepoznati detalji iz života ovog NADBISKUPA

Dragi

pre 4 godine

Kanite se Srbi litija i Amfilohija, hvatajte se vi oružja....ako nećete ili nema ko da vas povede, palite traktore i bježite iz Crne Gore.

Maganik

pre 4 godine

Mafija je u montenegru jaca od policije i drzave. Ili je drzava mafijina. Toliko o slobodi gradjana i slobodi vjeroispovijesti. Cetinje je dokazalo da je "prijestonica" mafije, narko dilera, lopova, kriminalaca svake vrste, finansijskih kriminalaca, ubica ,........... Danas Cetinje smrdi nekrstom, banditizmom, fukarlukom i ljudskim smradom najvecim u istoriji Crne Gore. Okadicemo Cetinje i cijelu Crnu Goru kao Vladika Danilo.

VLADO

pre 4 godine

OPET LITONJE LITAJU PO CRNOJ GORI.OVOGA PUTA STE SE MALO ZAJEBALI.HAHAHAHAHAHAH

VLADO

pre 4 godine

https://youtu.be/qxR6hWb_uW8 EVO PA UZIVAJTE U VASEM VLADARU BEZ PREMCA !

Miro

pre 4 godine

Мило остави нам светиње, и могућност да их пазимо, верујемо у њих и бринемо се о њима. Мени као Србину и православцу Мило ништа не представља напротив желим му доживотну владавину ти је сукоб између Милогораца и Црногораца. Срби са томе више немају никакве везе нити треба да имају. Шта је било било је. Мило пусти нам веру другу утеху немамо а твоју власт и политику нека се одржи без нашег мешања онолико колико судбина да. Ако нас ти и твоји пуштате као туристе, хвала ка вернике још више, Богу Божије Цару царево. Апелујем на све верујуће људе да се у политику не мешају, њима власт нама богомоље. Све најбоље и најњепше Црној Гори желим. Просперитет, срећу итд а нама православцума СПЦ божије ораво на исповест. Хвала свим дибронамерним људима свих конфекија, атеистима итд... Пусти те нас да жалимо своје преминуле и да се молимо за њихове душе..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija