• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Anel Grbović

13.03.2020

15:47

(FOTO/VIDEO) HRABRE I PONOSNE! Milena i Emilija privukle veliku pažnju na litiji u Podgorici!

Balkan

(FOTO/VIDEO) HRABRE I PONOSNE! Milena i Emilija privukle veliku pažnju na litiji u Podgorici!

Podeli vest

Podgoričanka Milena Janjević (24), hrabra devojka koja je sinoć sa velikim krstom bila na čelu litije u ovom gradu, kaže da u njoj vri božja energija koja joj daje snagu da istraje u borbi naroda za slobodu svetinja

Milena je sinoć privukla veliku pažnju brojnih medija, posebno fotoreportera, koji su zabeležili svaku njenu stopu.

- Ne propuštam litije. Na njima dobijam duhovnu snagu koja me podiže, tako da mi nimalo nije teško da nosim ovaj veliki krst. Uostalom, svako od nas nosi svoj krst, a ja sam odabrala da nosim ovaj koji predvodi litiju u Podgorici - kaže Milena za Informer.

Foto: Anel Grbović

Ova devojka kaže da je Zakon o slobodi veroispovesti štetan i da može da izazove nesagledive posledice.

- Delim mišljenje svoje braće i svojih sestara da ovaj zakon nanosi štetu i da može da izazove bratoubilački rat i sukobe. Ovim litijama pokušavamo to da sprečimo. U meni vri božja energija i jaka intuicija koja mi govori da moram da budem tamo, za sebe i za Gospoda, za njegove kuće, svetinje i hramove - kaže Milena.

Foto: Anel Grbović

Njena najbolja drugarica Emilija Komatina (16), koja je nosila ikonu Bogorodice i Hrista, kaže da se prelepo oseća nakon litije. Za nju je to veliki blagoslov.

- Osećaj je prelep, božanstven. Počastvovana sam što sam imala priliku da budem na čelu litije. Smatram to kao veliki blagoslov - kaže Emilija za Informer.

Ona je dodala da svetinje pripadaju njenom ocu, dedi i pradedi, kao i da će pripadati onima koji će se tek roditi.

- Svetinje pripadaju narodu, ljudima, meni, vama, onima koji će se božjom voljom roditi - kaže Emilija.

Sve o događajima u Crnoj Gofri čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija