• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list

24.03.2020

14:36

(VIDEO) SNIMAK IZ ZAGREBA NEKOLIKO MINUTA PRE ZEMLJOTRESA Pogledajte šta su uradile MAČKE NA ULICI

Balkan

(VIDEO) SNIMAK IZ ZAGREBA NEKOLIKO MINUTA PRE ZEMLJOTRESA Pogledajte šta su uradile MAČKE NA ULICI

Podeli vest

Snažan zemljotres u nedelju pogodio je Zagreb. Odneo je jedan mladi život - devojčica (15) koja bila teško povređena sinoć je preminula.

U potresu su oštećene mnoge zgrade, a među njima je i Medicinski fakultet u Zagrebu čije su sve zgrade na Šalati, osim Hrvatskog instituta za istraživanje mozga i zgrade Šalata 2, pretrpele oštećenja pa se, prema proceni statičara, ne mogu koristiti.

U te se zgrade ne može ulaziti niti se može održavati nastava. Svi su krovovi urušeni i trenutno se radi na njihovoj sanaciji krovova koji se pokrivaju tendama.

O razmerama jačine udarca svedoči i video snimak nadzornih kamera koju je Medicinski fakultet objavio na svom sajtu.

 U video zapisu dugom tri i po minuta vide se trenuci u kojima je potres pogodio zgrade na Šalati. Zanimljivo, na snimku se vidi i reakcija mačaka koje su se tamo zatekle - te životinje su par trenutaka pre udara pobegle iz zgrade.

S Medicinskog fakulteta navode da se trenutno saniraju krovišta na zgradama na Šalati te se spašavaju staništa za životinje i vredna oprema.

Bez sanacije građevina na Medicinskom fakultetu, ističu, neće se moći održavati nastava i ispiti te će se verojatno, kada epidemiološka situacija vezano uz COVID 19 dopusti, morati naći drugi prostori za održavanje nastave i ispita, kao i za održavanje prijemnoga ispita za studije medicine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DA LI JE ZEMLJOTRES U ZAGREBU UPOZORENJE I ZA SRBIJU?! Evo šta kažu seizmolozi!
Društvo

DA LI JE ZEMLJOTRES U ZAGREBU UPOZORENJE I ZA SRBIJU?! Evo šta kažu seizmolozi!

Nakon što je juče rano ujutro Zagreb pogodila serija potresa, sa najjačim udarom magnitude 5,5 koji je zabeležen u 6.24 časova, a u kojima je teško povređena 15-godišnjakinja i u kojima je pričinjena šteta na 66 objekata i 23 automobila, Seizmološkom zavod Srbije odgovorio je na pitanje da li postoji opasnost od zemljotresa u Srbiji

24.03.2020

09:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija