• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.06.2020

13:23

BOLTON OTKRIO DA JE TRAMP NAMERNO KASNIO NA SASTANAK SA PUTINOM! Kremlj: Putin nikada nikoga ne čeka!

Balkan

BOLTON OTKRIO DA JE TRAMP NAMERNO KASNIO NA SASTANAK SA PUTINOM! Kremlj: Putin nikada nikoga ne čeka!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp namerno je kansio na prvi samit s ruskim liderom Vladimirom Putinom u Helsinkiju i čak je rauzmišljao o otkazivanju sastanka, piše u svojim memoarima bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton. U Kremlju ističu da njihova služba protokola radi perfektno i da zbog toga Putin nikad nikoga ne čeka

U memoarima "Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće", koji su od danas u prodaji širom Amerike, Bolton piše o prvom samitu dvojice lidera u Helsinkiju u leto 2018. godine.

On navodi da je američka delegacija obaveštena da je Putinov avion sa zakašnjenjem poleteo iz Moskve.

MILO TAJNIM KANALIMA pokušao da dobije POZIVNICU ZA PARADU POBEDE U MOSKVI, PUTINOVA REAKCIJA SVE GOVORI!

- Nadao sam se da će to prilično iznervirati Trampa, da će biti oštriji na sastanku, a ne obrnuto. Razmatrali smo zaista i otkazivanje sastanka ako Putin bude dosta kasnio - naveo je Bolton.

Američka delegacija je donela odluku da ih Putin obavezno čeka neko vreme u rezidenciji finskog predsednika gde je trebalo da se održi samit, piše on u knjizi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je komenatrisao Boltonovu knjigu, istakavši  da služba protokola radi perfektno da Putin nikada nikoga ne čeka.

PREDSEDNIK SRBIJE U MOSKVI! Vučić se danas sastaje sa Putinom, sutra prisustvuje Paradi pobede!

- Teško je reći, ne sećam se detalja, da je predsednik tamo nekoga posebno čekao. Ne znam kako je predsednik Tramp namerno kasnio ali naš protokol radi bez greške i Putin nikada nikoga ne čeka - rekao je Peskov novinarima.

Komenatrišući činjenicu da je Tramp zaista došao na sastanka 20 minuta kasnije, Peskov je podsetio da je na sastanku u Helsinkiju učestvovao i finski predsednik.

- On nije ništa manje važan, ali Bolton je to sigurno zaboravio - rekao je Peskov.

Putinov portparol dodaje i da se u Kremlju bez žurbe upoznaju sa Boltonovom knjigom koju karakteriše netipična otvorenost za visoko rangiranog zvaničnika.

IH BRE HRVATI, BAŠ STE SMEŠNI! MILANOVIĆ NE IDE NA PARADU POBEDE U MOSKVU - POKVARIO MU SE AVION!

- To je Boltonova verzija. Za jednog tako visokog zvaničnika sasvim netipična otvorenost u prenošenju infomacija koje, zapravo, uopšte nisu za prenošenje bilo kome - naveo je Peskov.
Kako je dodao, Bolton je mogao da bude svedok razgovora dvojice predsednika, a i nije morao, zbog čega je potrebno sve izbalansirano procenjivati.

- A drugo, kod nas nije uobičajeno da se prepričava ono o čemu su razgovarali predsednici posebno u onom delu koji nije ni predviđen za javnost. Zato mi to nikada ne komentarišemo - rekao je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija