• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2020

14:55

KOSMET U SRBIJI, SRPSKA U BiH! Dodik pojasnio zapadnim licemerima: JE L' TREBA DA ĆUTIM?! ZAŠTO MI NEMAMO PRAVO DA TO KAŽEMO...

Balkan

KOSMET U SRBIJI, SRPSKA U BiH! Dodik pojasnio zapadnim licemerima: JE L' TREBA DA ĆUTIM?! ZAŠTO MI NEMAMO PRAVO DA TO KAŽEMO...

Podeli vest

Kosovo i Metohija treba da ostane integralni deo Srbije, kako je to predviđeno Rezolucijom 1244 i ako tako bude Republika Srpska će ostati u okviru dejtonske BiH, izjavio je danas u Banjaluci srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik


Dodik je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na pitanje novinara da prokomentariše to što je doveo u direktnu vezu status Kosova i Metohije i republike Srpske, rekao da neki hoće da bude drugacije i zato ignorišu to pitanje.


"Zašto mi nemamo pravo da to kažemo, zašto ne smem da pitam, zašto da ćutim, treba da budem dobar...", upitao je Dodik.

Istakao je da u Repubici Srpskoj živi uverenje da i treba istrpeti sve ovo i da se jednog dana, kako je rekao, nađemo zajdno sa Srbijom.

"Šta je tu upereno protiv muslimana u Sarajevu. Da li oni ovde upravljaju u Banjaluci, Doboju…", upitao je Dodik i dodao da Sarajevo može da odlučuje tamo gde je Federacija bez uplitanja Republike Srpske.

Istakao je da je nastojanje da se Srbija ostavi sama, da se pritisne i da se još jednom baci na pod, zaustavljeno onog trenutka kada je Vučić rekao da kosovsko pitanje nije rešeno.

A pre 10 godina, podseća, Kosovo je bilo za mnoge izgubljeno, iako nije i neće.

“Mi ovde u Republici Srpskoj imamo pravo na svoj identitet I imamo pravo da to iskazujemo javno. Nisam zainteresovan za neku BiH”, rekao je Dodik.

Kaže, razume kada Vučić podržava celovitost BiH.

“Podržavam i ja, ali onako kako piše u Dejtonskom sporazumu. BiH ima samo međunarodni suverenitet, ali ne i na unutrašnjem planu. Ali onda vam pošalju visokog predstavnika koji na politici koja je uništila Srbe drži lekcije. Ništa se promenilo nije, ništa”, kazao je Dodik..

Prema tome, istakao je ako "svet insistira na pregovorima o Kosovu, Vučić može i treba da zna da je RS tu i da smatra da ima ista prava kao Kosovo. Ako Kosovo ostaje u Srbiji I Republika Srpska će ostati u dejtonskoj BiH. To je život."

On je dodao da su političari zaduženi da iznose i predstvljaju mišljenje naroda, a da on, kazao je, gde god da ode od svih ljudi čuje istu priču vezano za nacionalni identitet I prava.

“Kako drugi mogu, a mi ne možemo”, najčešće je pitanje koje čuje od naroda.

Podsetio je i da se istrajava na koncepciji da Srbima ne treba dati da se ujedine, jer su oni loši momci i ako bi to učinili onda je bi to dovelo do nestabilnosti. A, upravo ti isti predvođeni imeprijalistima su učinili da ovaj prostor ne bude prosperitetan, kazao je Dodik.

Istakao je da su Srbi uložili svoje stradanje u dve, kako je kazao, za njih “nesrećne Jugoslavije” naivno verujući da daju slobodu drugima. A upravo je suprotno, kaže,i dodaje da su Srbi dali pravo drugima da ih na kraju veka nazivaju "genocidnim narodom".

“Nemamo pravo da ćutimo o tome", rekao je i dodao da su Srbi pod moranjem u BiH, što svi treba da znaju.

"Šta smo dobili od BiH, osim ataka na naša prava koja nam je dao Dejtonski sporazum i vojsku i sve druge stvari koje su razgrađene na osnovu neke ideje unutarnje BiH. Mi bi bili dobri samo ako oduzimamo od svojih prava da bi BiH bila dominantno muslimanska", kazao je.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
G7

pre 3 godine

Jednom, davno, negde 90ih, u SANU u Bg. bio je gost neki diplomata iz Nemačke. Kaze, "zasto se vi srbi bojite da stalno neko vas napada ili vas mrze" (u sličnom kontekstu). Odgovoreno mu je (a sto treba i danas da govore): "samo vi pustite nas zajedno, lako ćete nas opet razbucati ako vam budemo smetali".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija