• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.07.2020

16:23

TO JE NEKI JAZAVAC! Leti perje u Hrvatskoj, MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU BITNIJE MEĐUSOBNO PREPUCAVANJE OD KRIZNE SITUACIJE U DRŽAVI!

Balkan

TO JE NEKI JAZAVAC! Leti perje u Hrvatskoj, MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU BITNIJE MEĐUSOBNO PREPUCAVANJE OD KRIZNE SITUACIJE U DRŽAVI!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kaže da ne može da shvati da je premijer Andrej Plenković napisao "takvu glupost", komentarišući kritike koje je premijer na Tviteru izneo na njegov račun

Kaže, međšutim, i da je uveren da Plenković nije kritikovao njega lično, već pre svega funkciju predsednika u sudbinu posla koji obavlja u tom svojstu.

- Nije kritikovao mene, nego funkciju. Koliko razumem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, te da sam tek sad shvatio kakav posao radim. Dakle nije moja krivica, ali je činjenica, bilo meni dosadno ili ne, da onaj ko piše takve poruke na Tviteru, a premijer je, da se jako dosađuje - rekao je Milanović, prenosi Hina.

Milanović je dodao i da ne veruje da je kritiku premijer lično napisao na Tviteru, već neki "jazavac" iz njegovog kabineta u noćnim satima.

- Ne mogu shvatiti da bi Plenković napisao takvu glupost - poručio je Milanović ne precizirajući o kojem se Plenkovićevom tvitu radi.

Milanović je ponovio da se može pomiriti potreba za vanrednim stanjem i potreba za time da se zna gde se podvlači crta u demokratiji i da Sabor kao predstavničko telo kontroliše Vladu.

PREDSEDNIŠTVO BiH PREGLASALO SRPSKOG PREDSTAVNIKA, OGLASIO SE DODIK: RS se ne suprotstavlja Americi, ali neće dozvoliti prenošenje nadležnosti!

- Odluku o merama koje će trajati još neko vreme mora donositi politika, ne struka jer za ovo više nema struke. Ovo postaje farsa gde se pod maskom struke ugađa sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajtaša, to može da se promeni u Saboru - rekao je Milanović u Rijeci.

Kako je rekao, o tome je razgovarao sa premijerom, posljednji put kada mu je predavao mandat, i dodao da se ne slažu oko toga.

- Moramo voditi računa o tome da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja. Mi živimo u vanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionisano - rekao je Milanović i dodao da je nošenje i skidanje maski cirkus.

Plenković je ranije danas prokomentarisao da je Milanoviću malo dosadno jer je tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija