• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

05.08.2020

17:19

SRAMNO! KOSOVO I BOSNU POVEZUJU SAMO SRPSKI ZLOČINI! Bakirov SDA ponovo iznosi gnusne laži, OPET POMENULI TREBINJE I REPUBLIKU SRPSKU!

Balkan

SRAMNO! KOSOVO I BOSNU POVEZUJU SAMO SRPSKI ZLOČINI! Bakirov SDA ponovo iznosi gnusne laži, OPET POMENULI TREBINJE I REPUBLIKU SRPSKU!

Podeli vest

Jedino što povezuje Kosovo i BiH su zločini, poručuje Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića, uz stav da rešenje za KiM neće biti povezivano sa Bosnom i Hercegovinom, jer je rešenje za BiH, kako navode u saopštenju, postignuto pre 25 godina u Dejtonu

To je ta stranka navela u zaključcima nakon današnje sednice, prenosi portal Klix.

- Jedina poveznica BiH i Kosova su zločini i etnička čišćenja počinjena od srpske strane. Politika secesionizma i nacionalizma neće rezultirati podelom BiH, ali će dovesti do novih političkih, a time i ekonomskih problema, i u najgorem scenariju do novih konflikata - navodi SDA u zaključcima nakon sednice.

MILOGORCI NASTAVLJAJU SA PROGONOM! Krivična prijava protiv sveštenika zbog obreda na Rumiji!

SDA takođe navodi da Trebinje nije srpski grad, i da RS nije srpski entitet, već da oboje pripadaju BiH, reagujući na nedavne izjave prilikom posete predsednika Srbije Banjaluci.

Stranka je ocenila i da ima delimične istine u stavu Dragana Lukača da je iz BiH ispirisan niz terorističkih akata u svetu, ali kao primer ne navodi muslimanske ekstremiste, već Brejvika u Norveškoj, koji je, podsećaju, bio inspirisan delom Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Istovemeno SDA je najavila da će pokrenuti aktivnosti na rešavanju statusnih prava Bošnjaka u RS, kako bi se, kako navode, izjednačila prava i ustav RS sa ustavom BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija