• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

07.08.2020

08:27

MAJA IZ PLJEVALJA SE ODREKLA MILOVE STIPENDIJE: Neću pare od onih koji bi da ZATRU SRPSTVO i PRAVOSLAVLjE!

Balkan

MAJA IZ PLJEVALJA SE ODREKLA MILOVE STIPENDIJE: Neću pare od onih koji bi da ZATRU SRPSTVO i PRAVOSLAVLjE!

Podeli vest

Pljevljakinja Maja Čabarkapa, doktorant mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, raskinula je Ugovor o dodeli stipendije za doktorska istraživanja vredan više od 50 hiljada evra!


Kako je istakla, ne želi na bilo koji način da ima vezu sa vlašću koja zatire srpski narod i pravoslavlje. O ovoj odluci obavestila je ministarku nauke, Sanju Damjanović. Pismo prenosimo u celosti.

- Poštovana gospođo Damjanović,

Silom prilika bila sam prinuđena da propratim društveno-političke prilike u Crnoj Gori. Tako, već jedno mesec i po-dva aktivno pratim aktuelna dešavanja, a onda sam samoinicijativno proučila i sastav trenutne Vlade i višedecenijski način odlučivanja/delovanja, te rad parlamenta od 7. novembra 2016. na ovamo. Nažalost, ustanovila sam diskriminaciju, narušavanje osnovnih ljudskih prava i nedemokratičnost/apsolutizam.

Sve bi ovo možda nekako bilo i „podnošljivo i „fair game“ da nisam primetila i opasne, agresivne, javne i krajnje bezobrazne satanističke tendencije i rituale orkestrirane od strane vladajuće garniture. Sporni „Zakon o slobodi veroispovesti“ je samo vrh ledenog brega. Meni je zaista žao da primetim da ste i Vi deo svega toga – pobornik ili neko ko sve to prećutno podržava, jeg Vas prevashodno cenim kao stručnjaka ali i Vaš rad u okviru Ministarstva.

Kao Srpkinji, vernici SPC ali i Crnogorki i kosmopoliti meni moja duhovnost, čast, ljudsko dostojanstvo, razum i patriotizam ne dozvoljavaju da imam bilo kakve veze sa svim tim, niti da prećutno gledam i samim tim sudelujem u pokušajima zatiranja mog srpskog naroda i mog pravoslavlja u ovoj državi. Dakle, ograđujem se od delovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, i obaveštavam Vas da raskidam Ugovor (effective immediately) o dodeli stipendije za doktorska istraživanja u Crnoj Gori potpisan 02.12.2019. godine, između Ministarstva nauke Crne Gore, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i mene, a čiji je ukupni bruto iznos 52 560 evra. Doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore neću prekidati, jeg smatram da za tim nema potrebe.

Želim Vam svako dobro u daljem životu i radu - poručila je Čabarkapa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Draganče

pre 3 godine

Ne verujem da je Srpkinja đe milo da da 50000 e nekom ko je Srbin nemoguće ovo je izmišljeno

Ljubiša

pre 3 godine

Majo svaka ti je na mestu , pozdrav za našu pravu Crnu Goru . Ako ima još "Maja" prava Crna Gora pobedice kad tad , borba ce biti duga ali se pobednik vec zna .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija