• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2020

10:19

ŠTA AKO DOBIJETE KORONU NA LETOVANJU U CG?! Stigla zvanična informacija da li zdravstveno osiguranje važi za Kovid-19!

Balkan

ŠTA AKO DOBIJETE KORONU NA LETOVANJU U CG?! Stigla zvanična informacija da li zdravstveno osiguranje važi za Kovid-19!

Podeli vest

Zdravstveno osiguranje za turiste u Crnoj Gori je vrlo pristupačno i podrazumeva pokrivanje troškova za bolest i povredu na putu, ali ne i za lečenje korona virusa, izjavio je danas direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban


Šaban je u Jutarnjem programu TVCG govorio o značaju putnog zdravstvenog osiguranja, koje bi trebalo da pokrije troškove lečenja ako se desi bolest ili povreda na putu.


"To je vrlo jednostavno. Kontaktira se osiguravajuće društvo u Crnoj Gori. Osiguranje se izdaje za određeni broj dana, može i za duži period i vrlo je pristupačno kad je cena u pitanju", rekao je Šaban, preneo je portal RTCG.

SKANDALČINA U CRNOJ GORI! Milova Dušica prebrojava krvna zrnca Crnogoraca! GARANTUJEŠ MI ZA SEBE I ČLANOVE FAMILIJE!

OD MILA SMO DŽAKOVE PARA OD DROGE POD ROTACIJOM DOVOZILI U SARAJEVO! Šokantna ispovest bivšeg telohranitelja Fahrudina Radončića!

 

Pojasnio je da se u iznosu od deset evra može pokriti osiguranje u trajanju od desetak dana.

Kad je u pitanju kovid-19, Šaban je rekao da je, što se tiče osiguranja, taj vid pokrića, ako bi došlo do bolesti, isključen.

"To je standardna procedura koja je karakteristična za osiguranja, slično kao u slučaju ratnog ili vanrednog stanja", pojasnio je Šaban.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Sead Čirgić izjavio je u istoj emisiji da bi bilo dobro da turisti iz Srbije, prilikom dolaska u Crnu Goru, a radi ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, sa sobom imaju overeni obrazac Fonda za zdravstvo svoje zemlje.

Čirgić je pojasnio da su turisti dužni se sa tim obrascem područnoj jedinici FZO u mestu boravku, gde dobijaju zdravstveni list po kojem se, u slučaju potrebe za hitno zdravstvenom zaštitom, ista i pruža i tu, kaže, “dalje za njih nema nikakvih problema".

"Neće ni ovako biti problema, nikad ih nije bilo ni pre. U situaciji da se nađu u nekoj zdravstvenoj ustanovi, a svaka zdravstvena ustanova u Crnoj Gori zna da je dužna da se obrati Fondu, da nam da podatke o strancu, turisti, o čemu se radi i onda naš fond ostvaruje komunikaciju, konkretno sa fondom iz Srbije", precizirao je Čirgić.

Nije, tvrdi, došlo do pooštravanja mera i procedura u odnosu na nadležnosti Fonda.

"Međutim, ono što se jeste promenilo zbog pojave pandemije je drugačiji postupak pravila, odnosno ponašanja prilikom ulaska turista u Crnu Goru i postupak u slučaju da ti turisti obole, konkretno od virusa kovid-19 ili su bili u kontaktu sa zaraženima."

Čirgić je rekao da turisti uvek mogu da računaju na zdravstvenu zaštitu u slučaju potrebe za njom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija