• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Alo

23.08.2020

18:39

DODIK I ČOVIĆ ZAJEDNO UDARAJU NA SARAJEVO! Da li je ovo kraj BiH, srpsko-hrvatski odgovor na kršenje Dejtona?! ŠTA ĆE SADA IZETBEGOVIĆ?!

Balkan

DODIK I ČOVIĆ ZAJEDNO UDARAJU NA SARAJEVO! Da li je ovo kraj BiH, srpsko-hrvatski odgovor na kršenje Dejtona?! ŠTA ĆE SADA IZETBEGOVIĆ?!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će pokušati - zajedno sa predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem - da integriše sva kršenja Dejtonskog sporazuma prema srpskom i hrvatskom narodu i da to upute međunarodnoj javnosti

- Treba ukazati na to da je 25 godina proteklih od potpisivanja Dejtonskog sporazuma vreme masovnog kršenja međunarodnog prava i naših nacionalnih prava - rekao je Dodik za "Alo".
       

U tom kontekstu, kaže Dodik, treba reći kako je moguće da na Kosovu pokušava bezočno da se razori teritorijalni integritet Srbije, a u BiH pokušava da se napravi unitarna država.
       
- Šiptarima se daje pravo da prave državu, a nama ne daju pravo ni da očuvamo naš status koji smo dobili Dejtonskim sporazumom. Naš je interes da Dejtonski sporazum očuvamo u njegovom izvornom obliku - rekao je Dodik.

On je istakao da dve trećine BiH smatra da visoki predstavnik treba da ode i da, samo zato što muslimani smatraju da OHR treba da ostane, oni skrnave stav potpisnika Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma.
       
- Koliko sam razumeo, i Hrvatska je nezadovoljna ponašanjem visokih predstavnika, barem su to iskazivali kroz određene stavove. Isto tako Srbija, Republika Srpska i polovina Federacije BiH oličene u Hrvatima smatraju da visoki predstavnik treba da ode - rekao je Dodik.

NEMCI NIKAD NE LAŽU, MILO JE GOTOV! Opozicija ima podršku 52 odsto birača, a DPS i njegovi sataliti tek 48 procenata!

On kaže da se međunarodno pravo krši i u BiH i na Kosovu i Metohiji.

- Rano priznanje nezavisnosti Kosova je isto ono koje je Amerika učinila kad je priznala BiH, nakon čega je počeo građanski rat - rekao je Dodik i dodao da je Americi svojstveno ignorisanje realne situacije.

On je istakao da taj koncept, koji je Amerika gurala krajem prošlog i početkom ovog veka, konačno mora da prestane.

Foto: tanjug/informer/ilustracija

- Sada smo u prilici da im kažemo, pa čekajte vi se ponašate prema našem narodu na neadekvatan način, vi želite da slomite naš status. Mi računamo da bi to neko mogao u Americi da čuje i razume - rekao je Dodik.

OVO ĆE BERLIN KOŠTATI TRI BILIONA EVRA, EKSPERIMENT POSLE KOGA NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Nemci će primati po 1200 evra tri godine!

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, Dodik je rekao da bi Srbi u Americi trebalo da podrže reizbor aktuelnog predsednika Donalda Trampa, koji je promoter politike nemešanja u unutrašnje stvari drugih država.

On ističe da ta Trampova politika, koja nije mogla da se iskaže do kraja, treba da rukovodi Srbe i ovom prilikom na predsedničkim izborima i treba da ga podrže.

- Ako se ne mešaju u unutrašnje stvari drugih zemalja, onda mi ovde možemo slobodno da odlučujemo o statusu i svom načinu života - rekao je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hag

pre 3 godine

buhuhahahahahahaha Pitajte Karadžića i Bobana,je li kraj ili Miloševića i Tudjmana....buuuuuuuuuhhhhhaaaaaaaa Vazdapriča o #kraju# susjedne džave a srbija se raspada k`o truho četnik ;)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija