• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Mediji

01.09.2020

19:28

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ JASAN: NOVA VLAST, A ĐUKANOVIĆ PREDSEDNIK? TO NE TREBA CRNOJ GORI! Milovi planovi pali kao kula od karata!

Balkan

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ JASAN: NOVA VLAST, A ĐUKANOVIĆ PREDSEDNIK? TO NE TREBA CRNOJ GORI! Milovi planovi pali kao kula od karata!

Podeli vest

Lider narodne koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić poručio je da niko ne treba da se plaši da će Crna Gora nestati i da mir nema cenu.

- Ovde se sve radi na cepanju i podelama, a to je najgore što može da nam se desi - upozorio je Krivokapić u Jutarnjem programu TV Vijesti, nakon sinoćnjih incidenata u Podgorici tokom proslave izborne pobede te opozicione koalicije.

Poručio je i da je on Crnogorac, kako je rekao, sto odsto.

Promena politike

- Ne možemo biti ni pod Srbijom ili Rusijom, ali ne možemo da kažemo da nećemo sarađivati sa svima - kazao je Krivokapić, preneo je portal podgoričkog dnevnog lista Vijesti.

Narodna koalicija "Za budućnost Crne Gore" je pobednička opoziciona koalicija koja sa još dvije koalicije ima parlamentarnu većinu da formira novu vladu nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u nedelju.
       
- Najvažnije je da smo ostvarili čistu i tačnu pobedu i da na nju nije pala nikakva mrlja. Mislim da smo tek završili prvo poluvreme. Nisam čovek koji ima političke kalkulacije, treba da razmišljamo za opšte dobro naroda i da građani dobiju ono što zaslužuju, a to je ekspertska vlada - naglasio je Krivokapić u intervjuu za Novosti.

- Ovde se više ne radi o odnosu Zdravka i ne znam koga, već o tome da je narod prepoznao značajan istorijski trenutak u razvoju Crne Gore, a pogotovo u stvaranju demokratskih pretpostavki da dođe do prve smene vlasti. Ja sam neko ko je sticajem okolnosti tu, to bi možda neko drugi i bolje uradio, ali takav je trenutak bio - rekao je Krivokapić.

PUTINOVI NOĆNI VUKOVI PROSLAVILI PAD MILA ĐUKANOVIĆA! Ne damo svetinje, neprijatelji nas ne mogu promeniti, ne mogu od rusofila stvoriti rusofoba!

Na pitanje u vezi s ekspertskom vladom koju je najavio i da li će biti na njenom čelu, te da li ima na umu ljude koji će biti ministri, kaže da treba sačekati.

- Spreman sam da budem žrtva za bilo koje najbolje rešenje koje se može naći, apsolutno nisam opterećen time da ja treba da predvodim vladu. Crna Gora je rasadnik eksperata za svaku oblast i šteta je da ti ljudi ne dođu i učine Crnu Goru mestom koje će svi posećivati i u nju se vratiti oni koji su iz nje otišli. Crna Gora je ekonomski opustošena, socijalna nepravda je toliko izražena da imamo jaz koji se retko sreće u Evropi. Sada je značajno da osnažimo vladavinu prava, koja je svedena na najniži nivo u Evropi, moramo da iskorenimo korupciju i svedemo je na nulu, da stanemo na put kriminalu po kome se Crna Gora u ovom trenutku prepoznaje, svi znaju ko kome klanu pripada. Niti znam koji je klan 'škaljarski' niti koji je 'kavački'". To Crnoj Gori ne treba, već da bude država kao što je uvek bila, spokojna, mirna i bezbedna za sve građane - rekao je Krivokapić.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

O strahovanjima da će Milo Đukanović i DPS pokušati da ospore pobedu opozicije i namaknu mandate da opet formiraju vladu, Zdravko Krivokapić kaže da ako bi bilo ko pokušao da bilo šta uradi, bilo na lokalnom, bilo na državnom nivou, da će narod znati da to brani.
       
- Građani su odlučili da treba da se smeni vlast, da se to desi demokratski i da niko nema pravo da kalkuliše svojim ličnim, prevrtačkim interesima, u odnosu na ono što je opšti interes - navodi Krivokapić.

MAJSTORI, PA PROMAŠITE NEŠTO! TENKISTI VOJSKE RAZVALJUJU U RUSIJI! Međunarodne vojne igre u Rusiji u znaku srpske vojske!

Upitan kako će to funkcionisati ako opozicija formira vladu, a Đukanović ostaje na mjestu predsednika Crne Gore, kaže da je osetio već u izbornoj noći da to može da bude jedan dualitet koji Crnoj Gori ne treba.
       
- Crnoj Gori treba pomirenje, da svi shvatimo da nismo bogomdani da slušamo samo jednog čoveka i robujemo jednoj partiji, nego da moramo zajedničkim naporima da izgradimo zemlju kakvu svi želimo, a to je da ona bude najbolje mesto pod kapom nebeskom. Đukanović i njegova partija moraju da shvate da mi nismo neprijatelji, već da moramo da sarađujemo. Ponoviću samo da svi oni koji su radili nešto loše, koji su doprineli donošenju beščasnih zakona - moraju da odgovaraju - kaže on.

Sastanak sa Amfilohijem

Na pitanje da li je dobio odgovor od manjinskih stranaka, koje su do sada bile lojalne DPS, da im se priključe kaže da se ni sa kim od lidera tih stranaka nije čuo.

- Ispružio sam ruku i ona će ostati ispružena. Sačekajmo da se sve slegne i kada racio prevlada nad jakim emocijama mnoge stvari će izgledati drugačije - kaže Krivokapić.

Upitan da li strahuje da bi Zapad, odakle su stizale optužbe na račun opozicije da je žproruski faktor u Crnoj Goriž, mogao da stavlja klipove u točkove vlade koju će formirati, kaže da nije diplomata, ali da dobro čita poruke koje su sa Zapada i iz njihovih medija stizale u foto-finišu kampanje.

- Do prošle srede je sve bilo drugačije, a onda kao da se nešto preko noći prelomilo i odjednom su sa Zapada počeli da dolaze drugačiji komentari o vladajućem režimu. To sam shvatio kao da se međunarodna zajednica ovog puta odlučila da podrži opoziciju i prizna rezultate izbore. Mislim da to nije samo moj osećaj - konstatovao je Krivokapić.

"UBILI BI GA DA SE NIJE BRANIO"! Tramp stao na stranu tinejdžera koji je ubio dvojicu demonstranata, pa udario na levičare! (VIDEO)

U vezi s upečatljivim susretom s mitropolitom Amfilohijem u izbornoj noći i upitan šta mu je rekao, a šta je on vama njemu, Krivokapić kaže da je osećao potrebu, prvo kao vernik, da se vidi s njim, iako je to bilo u kasnim večernjim časovima. 

Foto: printscreen Twitter

     

- Mitropolit je uvek svojom blagodarnošću i prisustvom u narodu na neki način bio simbol Crne Gore. Otišao sam da još jednom zatražim blagoslov za ono što treba raditi od pobede pa nadalje - rekao je Krivokapić.

Prvi zadatak - ukidanje zakona

Na pitanje da li će prvi zadatak vlade biti ukidanje kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti, rekao je da je zbog toga i krenuo u ovu priču.

- To je pokretačka snaga koja je mnoge ljude okrenula i dovela do ovog izbornog rezultata. Ako je jasno da građani Crne Gore to žele, a mislim da su poslednjih meseci pokazali da je to tako, onda je ukidanje tog zakona naša obaveza. Većina u politici kalkuliše, moja logika je nešto drugačija.     

U vezi s preispitivanjem članstva Crne Gore u NATO, Krivokapić kaže da je nedostatak kontinuiteta, gde sve počinje od Zdravka ili Marka, standardni problem Crne Gore.

LUKAŠENKO PORUČIO DEMONSTRANTIMA: Neću dozvoliti napad na bilo koju crkvu u zemlji!

- To ne može tako. Naravno, treba preispitati međunarodne ugovore koje je Crna Gora potpisala, ali na ono što ne možemo da menjamo, ne treba da trošimo energiju -Konstatovao je Krivokapić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Milo sam sebe svojim postupcima je isključio i odredio svoj put u prošlost.Sam Brisel svojim obraćanjem je to i potvrdio.

OČAJNIČKI POTEZ GUBITNIKA! Milo OPTUŽIO Demokratski front za NEREDE!
Balkan

OČAJNIČKI POTEZ GUBITNIKA! Milo OPTUŽIO Demokratski front za NEREDE!

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića optužila je danas Demokratski front, koji je član pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore i većinsku opoziciju, da su odgovorni za incidente koji se, kako navode, dešavaju po crnogorskim gradovima i poručio da će Crna Gora “odbraniti svoje ključne vrednosti”

01.09.2020

18:12

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija