• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

15:47

DODIK ODAO POŠTU USTAŠKIM ŽRTVAMA U GARAVICAMA! 12.000 ljudi, među kojima i VELIKI BROJ DECE, zverski ubijeno u jednom od najvećih SRPSKIH STRATIŠTA U NDH!

Balkan

DODIK ODAO POŠTU USTAŠKIM ŽRTVAMA U GARAVICAMA! 12.000 ljudi, među kojima i VELIKI BROJ DECE, zverski ubijeno u jednom od najvećih SRPSKIH STRATIŠTA U NDH!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom obeležavanja 79 godina od ustaškog zločina nad Srbima u Garavicama, da to mesto predstavlja jedno od najvećih srpskih stratišta u takozvanoj NDH, ali i jedno od najvećih u Evropi u Drugom svetskom ratu


"Garavice su mesto masovnog pogubljenja, masovna grobnica i spomen-područje u neposrednoj blizini grada Bihaća. Početkom Drugog svetskog rata 1941. godine u Garavicama su ustaše izvršile masovni pokolj srpskog civilnog stanovništva kada je ubijeno više od 12.000 ljudi, među kojima i veliki broj dece. Ubijeni stanovnici Bihaća i okoline su bili skoro isključivo Srbi i u manjem broju Jevreji", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

U TESLINOM RODNOM SELU NEMA NIJEDNE SRPSKE DUŠE! Na Svetog Iliju ustaše pobile i spalile SVE SRPSKO u Smiljanu!

On je ocenio da su ustaše u Garavicama pokazale svoje pravo lice, svoju svirepost i bezdušnost.

Kako je naveo, postojala je zamisao i težnja da Srbi nestanu i nisu birali sredstva da bi došli do tog cilja, a cilj im je bio da imaju državu bez Srba i s toga su naše pretke odvodili u logore smrti i već spremljene grobnice, kao što su to učinili i u Garavicama gde leži 12.000 Srba.



"Garavice su nepravedno zapostavljene u socijalističkom sistemu. Tada je zapostavljano sve što je srpsko. Srpske žrtve su minimizirane, zaboravljane, a grobnice koje se prostiru širom zemalja u kojima Srbi žive i danas progovaraju tišinom, a ni opelom nisu opojane. Komunistički režim je ove srpske žrtve nazivao ''žrtvama fašizma'', bez određenja nacije i vere, a sve zarad lažnog bratstva i jedinstva. Ovde su ubijani pravoslavni Srbi, samo zato što su pravoslavni Srbi. Naša dužnost je da iznesemo pravu istinu", naveo je Dodik.

"Republika Srpska je danas garancija opstanka i života Srba. Institucije Srpske predano rade kako bi Srpska svakim danom bila jača i prosperitetnija država. Ovaj zločin je svima opomena, šta se može desiti ako nemamo svoju državu. Zato, još odlučnije i složenije moramo braniti interese Republike Srpske svuda i uvek, jer bez Srpske bio bi doveden u pitanje i opstanak našeg srpskog naroda", konstatovao je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK OTKRIĆE! ISPLIVALE STOTINE DOKUMENATA O PAVELIĆU, NDH, KRLEŽI... Pavelićeva žena Marija naređivala brutalna ubistva Srba, Ante se se*sao sa suprugom Mile Budaka...
Društvo

ŠOK OTKRIĆE! ISPLIVALE STOTINE DOKUMENATA O PAVELIĆU, NDH, KRLEŽI... Pavelićeva žena Marija naređivala brutalna ubistva Srba, Ante se se*sao sa suprugom Mile Budaka...

U spisima koji se nalaze u Hrvatskom državnom arhivu ostalo neobjavljeno, nepročitano i neistraženo stotine i hiljade dokumenata i pojedinosti iz života Ante Pavelića i njegove supruge Mare, Slavka i Dide Kvaternika, Ante Moškova, Vjekoslava Luburića i drugih protagonista ustaškog pokreta i NDH

17.08.2020

17:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija