• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

16.09.2020

20:41

DODIK JE PREŠAO CRTU, SARAJEVO I ZAPAD OVO NEĆE TEK TAKO PRIHVATITI! Srbi i Hrvati moraju da sarađuju, Milanović i Plenković sad znaju sa čim se suočavaju!

Balkan

DODIK JE PREŠAO CRTU, SARAJEVO I ZAPAD OVO NEĆE TEK TAKO PRIHVATITI! Srbi i Hrvati moraju da sarađuju, Milanović i Plenković sad znaju sa čim se suočavaju!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u Zagrebu da su Srbi i Hrvati kao najveći narodi na ovom prostoru primorani da sarađuju i izrazio uverenje da će do te komunikacije doći, a da srpski predsednik Aleksandar Vučić moze pomoći u stabilizaciji prilika

- Mislim da je greška ne komunicirati. Mislim da (Aleksandar) Vučić ima dobre namere i da može pomoći u stabilizaciji ukupnih prilika - rekao je Dodik za hrvatski RTL posle razgovora sa zvaničnicima te zemlje upitan da li je bez saradnje Hrvatske i Srbije moguće poboljšanje stanja u BiH.

Dodik je napomenuo i da su Srbi i Hrvati kao narodi kroz istoriju imali teška sučeljavanja i da nose teško breme, ali ističe da su u ovom trenutku najvažniji narodi na ovom prostoru, da imaju svoje države.

- Naprosto smo primorani saradivati, ja verujem da će do te komunikacije doći i treba do nje da dođe - poručio je Dodik.

On je rekao i da se zalaže za mir, stabilnost i dogovor, ali da Sarajevo Srbe tretira kao agresore.

- Kako mogu ja koji sam rođen u Banjaluci biti agresor u Banjaluci. Moja politika je da se problemi reše - istakao je Doddik dodajući da se 25 godina hrabri jedan hibrid koji je neuspešan, i da ga "hrani" međunarodni faktor.

- Ono što ne funkcioniše u BiH, nisu krivi lokalni politički faktori u BiH, nego međunarodni faktor koji je grubo upravljao BiH, koji je donosio zakone, menjao ustave, donosio pojedinacne odluke - kazao je Dodik.

TAČI DIGAO UZBUNU U PRIŠTINI! SRBIJA BI DA STVORI REPUBLIKU SRPSKU NA KOSOVU! Majstore, KIM su Srbija, bila i ostaće!

Rekao je i da je hrvatskog predsednika i premijera upoznao sa situacijom u BiH i stavovima iz viđenja Srba, i činjenicom da je međunarodni faktor devastirao Dejtonski sporazum.

On je naveo i da se Hrvatska smatra jednim od garanta Dejtonskog sporazuma i da joj je dužnost da štiti slovo Sprazuma. 

- Očigledno je da je mnogo stvari promenjeno. Moram reći, pre svega na štetu Hrvata, a onda i nas Srba u BiH. Predsednik (Zoran Milanović) je hteo da bude upoznat na koji način mi vidimo da to treba rešavati - naveo je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, pre svega se mora poštovati konstitutivnost naroda i prava koja su stečena Dejtonskim sporazumom, odnosno Ustavom BiH, i da niko ne može birati predstavnike - kao u slučaju da Bošnjaci biraju člana predstavništva Hrvata, Komšića glasovima Bošnjaka i on sprovodi bošnjacku, a ne hrvatsku politiku.

HTELI SU DA BOMBARDUJU OSTROG, A ONDA SE DOGODILO NEŠTO JEZIVO! Od nekud je doletela granata i ubila one koji su...

- To sigurno nije dobro. Nije dobro za ukupne odnose u BiH, nije dobro za poverenje Hrvata i Srba u BiH - zaključio jen Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija