• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2020

10:52

MILANOVIĆ BACIO NAPALM U PLENKOVIĆEVO DVORIŠTE! Afera Janaf izazvala ozbiljan SUKOB predsednika i premijera u Hrvatskoj!

Balkan

MILANOVIĆ BACIO NAPALM U PLENKOVIĆEVO DVORIŠTE! Afera Janaf izazvala ozbiljan SUKOB predsednika i premijera u Hrvatskoj!

Podeli vest

Najnovija hrvatska "afera Janaf", koja je izbila hapšenjem prvog čoveka državne firme Jadranskog naftovoda Dragana Kovačevića, povod je za još jedan veliki javni sukob predsednika i premijera Hrvatske, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića


Milanović i Plenković su već imali nekoliko javnih prepucavanja od kada su na tim pozicijama, a spominjani su restorani i porodice, jedan drugom su postavljali dijagnoze emocionalnih stanja i kvalifikovali se slabo prikrivenim uvredama, podseća hrvatski portal Indeks.


Portal dodaje da su to uglavnom bile teme koje i nisu bile od nacionalnog značaja, dok je ova najnovija sukob oko toga kako bi sistem trebalo da funkcioniše kada je reč o borbi protiv korupcije i istovremeno otkriva, navodi portal, kako trenutno taj sistem (ne) funkcioniše.

Suština najnovijeg sukoba je, navodi se, ko je, kada i šta znao o istrazi Uskoka i DORH-a protiv direktora Janafa Kovačevića.

Sukob dvojice državnika počeo je pre četiri dana nakon hapšenja 11 osoba koji se sumnjiče da su umešani u najnoviju aferu, a pravi verbalni napalm, piše portal, Milanović je bacio juče, kada je prozvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića, rekavši da su znali za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, ali je ipak izabran ponovo na čelo državne firme Janaf.

Kao glavni argument je izneo da je Kovačević već bio pod prismotrom policije u novembru prošle godine, kada je navodno dobio mito od dva miliona kuna, da bi ove godine ponovo bio imenovan za direktora te firme.

 

Foto: Reuters

"Ministar unutarnjih poslova je morao da zaštititi hrvatskog premijera. Pustite predsednika. Predsednik ne može da smeni direktora Janafa. Je li upozorio premijera?" pitao je Milanović prozivajući Božinovića.

Plenković s druge strane uverava da se on ne meša u rad pravosudnih institucija. A na pitanje da li je o svemu bio obavešten ministar policije, Plenković je rekao da je "uveren da nije znao".

Na opasku Plenkovića da je Milanović nervozan i da bi trebalo da objani zašto usledio je odgovor predsednika koji je rekao da ije nervozan, vec besan. Milanović tvrdi da je izjavama hteo da pomogne najiskrenije Plenkoviću, jer to što premijer nije bio obavešten o korupcionaškoj aferi u Janafu za Milanovića je, kaže, skandal.

A, ako je sve tako kako Plenković tvrdi, Milanović je postavio pitanje šta je onda odgovornost premijera. Uz to, Milanović koji je takođe bio premijer, tvrdi da je Plenković morao da zna za aferu sa Kovačevićem.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOLINDA U CENTRU AFERE KOJA DRMA HRVATSKU! U klub su uneli 2 miliona, a onda je došao Jakov Kitarović... Uskok je IZ OVOG RAZLOGA ostao po strani...
Balkan

KOLINDA U CENTRU AFERE KOJA DRMA HRVATSKU! U klub su uneli 2 miliona, a onda je došao Jakov Kitarović... Uskok je IZ OVOG RAZLOGA ostao po strani...

Nedavno hapšenje više osoba povezanih sa "aferom" u državnoj firmi Janaf i dalje je jedna od glavnih tema hrvatskih medija, a nedeljnik Nacional danas tvrdi da je primopredaji mita u iznosu od gotovo dva miliona kuna, između preduzetnika Kreša Peteka i šefa uprave Janafa Dragana Kovačevića, prisustvovao suprug bivšeg hrvatske predsednice Jakov Kitarović

22.09.2020

11:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija