• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/IN4S.net

27.09.2020

13:06

PROGRAMIRANI NAPADI NA VUČIĆA! Književnik Bećir Vuković brutalno objasnio situaciju posle izbora u Crnoj Gori i kakve to veze ima sa Srbijom

Balkan

PROGRAMIRANI NAPADI NA VUČIĆA! Književnik Bećir Vuković brutalno objasnio situaciju posle izbora u Crnoj Gori i kakve to veze ima sa Srbijom

Podeli vest

Bećir Vuković, predsednik Društa srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine napisao je tekst o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnog Gori koji prenosimo u celosti

Hoćemo li još nekoliko meseci konzumirati komunizam.

Ko bi rekao da u ovoj provinciji podzemlje organizuje sociologiju.

Na jednoj podzemnoj stanici shvatili smo da građanizam olako može da zameni komunizam. Istu sliku mogli smo gledati po ovim ponosnim klisurinama, da nismo na vreme shvatili ko je za volanom prolupalog trabanta.

Ispalo je više primitivno nego nesrećno, kad je savetnik ‘Za budućnost Crne Gore’ Srećko Crnogorac, izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, druga glava mafijaške hobotnice. Doduše, ekspert se ogradio, kako se kaže, i rekao da je ta izjava bila za po kući, da je misao plod kućne radinosti, ali, eto plasirao je na televiziji, što će reći na pasja usta. Baš, nespretno, iako se radi o ekspertu.

Ali, mene čudite vi, vi koji se tome čudite, da možete biti iznenađeni ikakvim lažima bilo kojeg Crnogorca o predsedniku Srbije. Pa makar bio i Srećko, pa makar to bila i izjava za kućnu upotrebu, koju je „nespretno“ sa pidžamom istresao sa balkona.

Meni se čini da bi neko morao posavetovati savetnika, da privatni poroci, privatne izjave, i sav taj privatluk – obično sumnjive higijene – ostavi za privatnu konzumaciju, što će reći da sačuva javnost od sebe.

Pobogu, zar nisu izrabljeni do prostakluka napadi na Aleksadra Vučića. Ko će kome ako ne svoj svome (ova narodna umotvorina je u redu), ali da vidimo šta je sa ovom: kako ćeš pomoći drugome ako ne umeš sam sebi. Ovu drugu umotvorinu valjalo bi ispisati preko širokih zidova Srpske kuće u Podgorici – i iznad table na kojoj se nalazi ime Aleksanra Vučića. Trenutno, u Srpskoj kući – stoluje i savetnik Srećko Crnogorac.

Ali, važno je šta o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i Srbiji, i Beogradu, misle Srbi u Crnoj Gori. A, misle, i znaju, da je Srbija matica svih Srba (kako je učio Lovćenski Tajnovidac), da predsednik Srbije nije izdao ni Kosovo, ni Srbe u Crnoj Gori, ni Srbe ma gde živjeli. To je istina, i to je važno, sve drugo je meljava, i programirana tlapnja…

Pošten čovek stidi se ovakvih izjava..!

Kosovo je izdao i priznao – nekršteni – Crnogorac, onaj koji je sto puta pozivan da bude kršten – iako je izdao Kosovo. Eto, ovde nam pomaže matematička logika.

Srećko (za potrebe teksta ime zamjenjuje logo), moglo je imati samo metaforičku vezu sa koalicijom čija glavna reč jeste – Budućnost. Ali, šta bi bilo da je gospodinu (u prolazu), ime Srpko. Ima nešto i nesrećno u pojmovnom smislu Srećko Crnogorac. Ovaj oksfordski oksimoron bio je u funkciji sve do 30. avgusta 2020. Od tada, od tog kamena, od tog bedema, Crnogorac je sve više i više – demode, pa makar taj Crnogorac, igrom slučaja, nosio i ime Srećko.

Jedna misao iz moje kućne radionice. Bog je vidio Srbe u Crnoj Gori što se Krivokapić izjasnio kao Crnogorac. Srećno je i rešenje što je Zdravko izabrao Crnogorca Srećka za savetnika. Zato je Zdravko 200 odsto Crnogorac, iako nije matematički logično.

Ne radi se o logici, nego o sabiranju. Zdravko je Crnogorac 100 odsto + Srećko Crnogorac 100 odsto, i tako skapulate 200 odsto Crnogorac.

A, kad imate u rezervoaru goriva 200 odsto, onda možete voziti i do Srbije, usput i prosipati smeće oko puta, zarad kojeg se neko mora makar izvinuti. Ima zemalja u kojima morate platiti i putarinu, i lažavinu.

Dobro je da se savetniku Crnogorcu Srećku, ne daj Bože, nije omaklo da nešto slično, iz kućne radionice, kakvo proizvoljno lupetanje i slično, otpremi na adresu predsednika Hrvatske, ili lažnog Kosova, ili predsednika Albanije koji je javno podržao Mila, i redom po brdovitom Primitivizmu.

Foto: AP photo

Prva reč savetnika koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, pa uvreda na račun predsednika Srbije. Nije teško ni izračunati, i matematički i logički, ko ga je nagovorio.

Nadam se da ova uvreda neće osvanuti po vratima Srpske kuće, po kojima ovaj Srećković lepi citate, ko da su mu od babe ostali. Osoblje u Srpskoj kući strepi od autorskih prava, iako se radi o mislima levog beka Ferencvaroša, a ne Seneke.

Srećom, ostala su jedna vrata netaknuta, na kojima piše – Srpski jug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija