• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Politika

06.10.2020

16:40

BRUTALAN NAPAD NA AMFILOHIJA! Teško bolesnom mitropolitu Milogorci objavljuju "čitulje"!

Balkan

BRUTALAN NAPAD NA AMFILOHIJA! Teško bolesnom mitropolitu Milogorci objavljuju "čitulje"!

Podeli vest

Da je u crnogorskoj javnosti sve više onih kojima je govor mržnje jedini način komuniciranja s neistomišljenicima, pa čak i sa verskim poglavarima svedoči i napad na mitropolita Amfilohija, i to u vreme kad pojedini mediji nagađaju da je oboleo od kovida 19 i da je njegovo zdravstveno stanje veoma problematično

Video-porukom sa Cetinja oglasio se mitropolit, blagodareći svima na brizi za njegovo zdravlje.

- Ta netačna i zlonamerna vest je nastala na portalu koji svakodnevno dezinformiše javnost o crkvi, samim tim nema potrebe ni smisla demantovati je - rečeno je u cetinjskoj mitropoliji.

- Hvala bogu, mitropolit je dobrog zdravlja i obavlja redovne administrativne aktivnosti u svom kabinetu.

Prethodno je cetinjska Opšta bolnica "Danilo Prvi" saopštila da mitropolit Amfilohije ima prehladu, odnosno obični bronhitis. Kako javlja RTCG, doktorka koja ga je pregledala potvrdila je da je imala nameru da uradi RTG pluća i test na kovid 19 zbog trenutne epidemiološke situacije, ali da je mitropolit to odbio jer je smatrao da nema potrebe za tim, prenosi Tanjug.

Demokratska partija socijalista je juče zatražila od Instituta za javno zdravlje da na koronu testira sve sveštenike SPC u Crnoj Gori, uključujući i mitropolita, i to zbog, kako se navodi, konfuzije koja je nastala, oprečnih informacija i opasnosti po zdravlje građana.

Foto: Informer

Iako je mitropolitovo stanje takvo da nema razloga za sumnju u to da je ozbiljno bolestan, na Fejsbuku se neki već raduju njegovoj smrti i čak je prizivaju objavljivanjem Amfilohijeve "čitulje". Na te uvrede i govor mržnje nadležni državni organi ćute i ne procesuiraju ih kao što je to bio slučaj kada je policija desetine građana privodila jer su na društvenim mrežama loše pisali o Milu Đukanoviću i tajkunima bliskim njegovom režimu.

U međuvremenu, dok se čeka nova vlada Crne Gore, zbog izbornog neuspeha višedecenijskog partnera Mila Đukanovića, najvećeg u istoriji Socijaldemokratske partije (SDP), predsednica te stranke Draginja Vuksanović Stanković i njen zamenik Raško konjević podneli su ostavke na funkcije nakon sednice glavnog odbora partije. Njih dvoje su zadržali poslanička mesta u skupštini.

- Veči deo partijskog rukovodstva, čineći jedan moralan čin, odlučio je da odstupi sa funkcija, da podnese ostavke, ali če ostati deo partijske strukture koja će odraditi pripreme za kongres koji će se održati u narednom periodu u skladu sa merama NKT-a (Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv korona virusa). Partiju će do kongresa voditi predsednik GO Izet Bralić - rekao je novinarima potparol i član predsedništva SDP-a Mirko Stanić.

 

 

Koordinator NVO "Alternativa" Vesko Pejak ocenio je da su ostavke Konjevića i Draginje Vuksanović Stanković još jedan "dokaz da se struktura DPS-a ruši do temelja".

- Sećam se da su prve žurke mladih SDP-a u Nikšiću organizovali DPS-ovci. Jasna je bila namera. Partija koja je imala samo jednu svrhu - da razočarane DPS-ovce drži na okupu, da ne odu na "drugu stranu". Javna je tajna da se preko SDP-a moglo brže zaposliti nego preko DPS-a - poručio je Pejak.

- Ne treba zaboraviti da je Raško Konjević naredio da policija interveniše onako nasilno u oktobru 2015. Jurnjava po ulicama Podgorice je nešto što nijedan opozicionar i opozicionarke neće zaboraviti.

Dodao je da sudbina SDP-a "čeka mnoge opozicione partije koje je DPS instalirao u našim redovima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija