• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2020

16:33

MINISTARSTVO ZDRAVLJA CRNE GORE NALOŽILO ISTRAGU! Hitno da se sačini izveštaj o lečenju Amfilohija!

Balkan

MINISTARSTVO ZDRAVLJA CRNE GORE NALOŽILO ISTRAGU! Hitno da se sačini izveštaj o lečenju Amfilohija!

Podeli vest

Ministarstvo zdravlja naložilo je danas menadžmentu Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju da, kako se navodi, odmah sprovede postupak interne kontrole kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u slučaju mitropolita SPC Amfilohija

U saopštenju tog resora se navodi da izveštaj treba da sadrži "sve detalje u vezi sprovedene dijagnostike i lečenja Amfilohija Radovića, do upućivanja u Klinički centar Crne Gore radi nastavka lečenja".

- Po dobijanju Izveštaja Komisije za internu kontrolu kvaliteta cetinjske bolnice, Ministarstvo zdravlja će dalje ceniti da li je potrebno formirati Komisiju za eksternu kontrolu kvaliteta rada te ustanove u predmetnom slučaju.

Napominju da Komisija za eksternu kontrolu kvaliteta koju formira Ministarstvo zdravlja nije instanca koja sankcioniše, već na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja predlaže mere koje se mogu odnositi na učinjene propuste u organizacionom smislu.

Eventualni stručni propusti, dodaju iz Ministarstva zdravlja, prosleđuju se Lekarskoj komori na dalje postupanje u skladu sa njihovim ingerencijama ili se u slučaju potrebe time, kako navode, bave drugi nadležni državni organi, preneo je portal RTCG.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija